AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmelerinin 6. Turunda Burdur’un yöresel ürünlerini Bakanlara, Grup Başkan Vekillerine, Milletvekillerine ikram ederek Burdur’un tanıtımına katkı sağladı.
2019 yılı Bütçe Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 10 Aralık tarihinde başlayan görüşmeler 7 gününde, yoğun bir çalışma dönemi geçiren milletvekillerine Burdur’un yöresel ürünleri olan ceviz ezmesi, haşhaş ezmesi, haşhaş gevreği ve Bucak salebi ikram edildi.
Burdur’un yöresel ürünlerini Bakanlar, Grup Başkanvekilleri, Milletvekilleri ve TBMM personeli tarafından hoş karşılandığını belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, “Yoğun bir çalışma döneminde olan milletvekillerimize, Bakanlarımıza ve TBMM Personelimize geleneksel hale getirdiğimiz hem Bucak salebi hem de ceviz ezmesi ikram ederek daha dinç kalmalarını ve yöremizin özgü lezzetlerini bir kez daha tatmalarını istedik.” diye konuştular.
Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, “Bucak’tan gelen ustalarımız, salebi Meclis mutfağında özel kurulan kazanlarda kaynattı daha sonra yine Bucak’tan getirilen salep semaverlerinde yine yerel kıyafetler giymiş ustalarımız tarafından ikram edildi” diye konuştular.
Ülkede tüketilen salebin yüzde 70’ini Bucak’tan elde edildiğini belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Gazetecilere Salep İkramında bulunarak, ‘Türkiye’nin en meşhur salebi Burdur Bucak’ta çıkar, Çarşı Pazar Değil Bucak Salebi’ diyerek Bucak Salebimizin kalitesini ortaya koymuştur. Kendisinin sayesinde Bucak salebimiz gündeme geldi. Burdur’lu, Bucak’lı hemşerilerimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. İlimizin ve İlçelerimizin markalaşmış ürünlere sahip olması çok önemli” diye belirttiler.
Yörelere özgü ürünlerin dünyadaki ticari rekabete katılması gerektiğini belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, şöyle devam ettiler:” Bizim bu salebi, Ezmelerimizi duyurmamız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Salep doğal bir içecek. Hiçbir katkı maddesi yok içeriğinde. Kışın insanların içini ısıtan salep kokusuyla, tadıyla içerken insana mutluluk, dinçlik veriyor. Bunu illa ki marka haline getirmemiz lazım. Ezme ve Salep gibi ürünlere pazarlama alanları geliştirmemiz çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Dediler.
Burdur’un tanıtımına her platformda devam edeceklerini belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “Burdur’umuzu hem TBMM’de hem de Türkiye’nin dört bir yanında tanıtmaya devam edeceğiz. İlimizin ürünlerinden Burdur’umuzun tatlısı Ceviz Ezmemizi, Bucak Salebimizi ve Haşhaş Gevreğimizi Bakanlarımız, Grup Başkanvekillerimiz, Milletvekillerimiz ve TBMM personelimize ikramda bulunduk. Bu konuda sosyal ve kültürel tüm çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)