Reflü tedavi edilebilir mi sorusu ile çok sık karşılaştıklarını belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Yunus Acar, "Reflü mekanik bir sebep kaynaklıysa cerrahi müdahaleyle kalıcı tedavi sağlanabilir" dedi.
Mide de oluşan reflü rahatsızlığının tedavi edilmediğinde daha ciddi hatalıklara sebep olabileceğine dikkat çeken Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Yunus Acar, reflü rahatsızlığının cerrahi operasyonla tedavisinin mümkün olduğunu belirti. Op. Dr. Yunus Acar reflü rahatsızlığı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Reflü tedavi edilebilir mi sorusu çok sık karşılaştığımız bir soru. Eğer reflü mekanik bir sebep kaynaklıysa özellikle, ameliyatla tedavi edilebilir. Midemiz ve yemek borusu arasındaki kapakçıkta gevşeklik ya da bir mide fıtığı varsa o zaman reflü ameliyatla tedavi edilebilir ve reflüyü tamamen bitirebiliriz. Raflü göğüste yanma, kronik öksürük, kronik sinizit ve astım dahil birçok hastalığa sebebiyet verebilmektedir. Reflünün tedavisi cerrahi ile mümkün" ifadelerini kullandı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)