Burdur / Tefenni

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz’den Yeni Projeler

Tefenni Belediye Başkan Adayı Ümit Alagöz projelerini yenisini ekledi. Sosyal medya hesabından duyurduğu projelerini seçildiği takdirde önem sırasına göre tek tek faaliyete geçireceğini söyledi. İşte dikkat çeken Projeler 2018 yılında pilot bölge olarak belirlediğimiz Zafer Mahallemizde 4 …

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz’den Yeni Projeler

Tefenni Belediye Başkan Adayı Ümit Alagöz projelerini yenisini ekledi. Sosyal medya hesabından duyurduğu projelerini seçildiği takdirde önem sırasına göre tek tek faaliyete geçireceğini söyledi.

İşte dikkat çeken Projeler

2018 yılında pilot bölge olarak belirlediğimiz Zafer Mahallemizde 4 farklı noktada uygulamaya başladığımız Tarımsal Sulama Suyu “KARTLI SULAMA SİSTEMİ”nin olumlu sonuçları neticesinde, sondaj ve kapalı devre boru sistemi Belediyemizce faaliyete sokulmuş, şu anda Fatih Mahallemizde 1, Esentepe Mahallemizde 1, Yokuş Mahallemizde 1, Yenice Mahallemizde 2 noktada olmak üzere toplam 9 noktada “KARTLI SULAMA SİSTEMİ” devreye girmiştir. Kır Mahallesi, Pazar Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Göktürk Mahallemiz ile birlikte 9 farklı noktada daha sondaj ruhsatı alınmış olup, İlçe Merkezimizin tamamında “KARTLI SULAMA SİSTEMİ” için çalışmalarımız başlatılmıştır.

Kapalı devre boru sistemi, vana ve sondaj çalışmalarının tamamı Belediyemizce yapılacak olup bu sistemle saatte 40 ton su çıkışı sağlanacaktır. Piyasa şartlarında afakî değişiklik olmadığı sürece “KARTLI SULAMA SİSTEMİ”nin saati 10 TL olarak belirlenmiştir. “KARTLI SULAMA SİSTEMİ” ile en değerli kaynağımız olan suyun israf olmasının önüne geçerken vatandaşlarımızın görevliye (civar’a) ihtiyaç duymadan hem zamandan hem de maddi olarak tasarruf etmelerini sağlamış olacağız. Aynı zamanda “Yeşil Bir Tefenni” İçin büyük bir adım atmış olacağız. Bu projemiz tamamlandığında yaklaşık 30km’lik boru hattı ile İlçemizin tamamına Tarımsal Sulama Suyunu vermiş olacağız.

tefenni sulama

ANTALYA YOLU ÜST GEÇİT PROJESİ

İlçemiz Antalya Kavşağında yaşanan çok sayıda ölümlü trafik kazası sebebiyle bir üst geçit veya bir alt geçit talep etmiş olmamıza rağmen, Tefenni Trafo Merkezi’ne ait yüksek gerilim hatlarının engel olmasından dolayı teknik olarak taleplerimiz karşılanamamıştır. Bu doğrultuda Belediyemizce en azından Seydiler, Bayramlar, Çaylı, Yeşilköy, Başpınar, Karamusa ve Yuva köylerini bağlayan grup köy yolumuzun eski Seydiler yolu istikametinde ki Tefenni Sulama Kooperatifinin önünden geçen yolda bir üst geçit planlaması yapılmıştır. Söz konusu üst geçit planlamasının Karayolları Bölge Müdürlüğümüzce onaylanması halinde ivedilikle yaptırılması planlanılmaktadır.

 TEFENNİ LİSESİ

Geçtiğimiz dönemlerde İlçemize Meslek Yüksek Okulu kazandırmak adına binasını MAKÜ’ye veren, bölgenin en eski Liselerinden olan Tefenni Lisesi şu an İmam Hatip Lisesinin bir bölümünü kullanmakta olup, birkaç defa da yer değişikliğine uğramıştır. Bölgenin en eski Lisesi olması sebebiyle tarihi misyonunu göz önünde bulundurarak Tefenni Lisemize bağımsız ve kendine yakışan bir binaya kavuşturmak hepimizin boynunun borcudur. Bu doğrultuda Belediyemize ait bir alanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8 derslikli Tip projelerinden bir tanesini Belediye-Vatandaş iş birliği ile yaparak hizmete açılmasını hedeflemekteyiz.

 BARAJ SUYUNUN YER ALTINA ALINMASI

Tefenni Göleti Kapalı Devre Sulama Sistemi, DSİ ile Tefenni Belediyesi arasında imzalanan protokol ile yatırım programına alınmış, Belediyemiz tarafından peşinatı yatırıldıktan sonra ihale edilmiş ve şu anda %90’lar seviyesine gelmiştir. 2019 yılında bitirilmesi planlanan Kapalı Devre Sulama Sisteminin Belediyemize maliyeti, 3.000.000 TL’dır.

 HİLAL EVLERİ PROJEMİZ

İlk etapta 150 Adet ile başlanılan Hilal Evlerinin 2019 yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmakta olup 2. Etap olan 180 konutun ise 2023’e kadar tamamlanması öngörülmüştür. Böylelikle Hilal Evleri Konut Projemizde hedefimiz olan 330 Adet’e ulaşılacaktır. Bu proje ile özellikle yaz aylarında İlçe nüfusumuzun ciddi bir artış sağlaması ve bununla beraber esnafımızın bu nüfus artışından kaynaklı daha fazla gelir elde etmesi planlanmıştır. Ayrıca konutların yapımında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yine en üst mertebede yerel esnafımız ile çalışılacaktır.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!
Bölgesel

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, torunu Gülsüm İlay'ın dünyaya gelmesiyle ilk kez dede olma mutluluğunu yaşadı. Alagöz, torununa sevgisini ve hayallerini dile getirdi.

Tefenni'de Gelenek Bozulmadı! Başkan Makamı Çocuklara Bıraktı
Bölgesel

Tefenni'de Gelenek Bozulmadı! Başkan Makamı Çocuklara Bıraktı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, makamını Atatürk Ortaokulu öğrencileri Belinay Bağcı, Ali Fırat Arık, Timur Kağan Temür'a bıraktı.

Başkan Ümit Alagöz'den ittifak açıklaması! Olayları ve iddiaları sıraladı
Bölgesel

Başkan Ümit Alagöz'den ittifak açıklaması! Olayları ve iddiaları sıraladı

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, seçim sürecinde yaşanan olayları ve iddiaları sıralayarak var olduğunu iddia ettiği bir ittifakın aslında olmadığını ve bu durumların delillendirildiğini ifade etti.

Tefenni'ye Doğalgaz Müjdesi! 2. Etap Çalışmaları Başlıyor
Bölgesel

Tefenni'ye Doğalgaz Müjdesi! 2. Etap Çalışmaları Başlıyor

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Ramazan Bayramı hediyesi olarak Doğalgaz 2. Etap çalışma haritasını paylaştı. Detaylar haberimizde...

Arefe günü Başkan Ümit Alagöz'ün acı günü oldu! Bu sözlerle duyurdu
Bölgesel

Arefe günü Başkan Ümit Alagöz'ün acı günü oldu! Bu sözlerle duyurdu

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Ramazan Bayramı'na bir gün kala, 9 Nisan 2024 tarihinde anneannesi Kamile Bayraktar'ın vefat ettiğini üzüntüyle duyurdu.

Başkan Ümit Alagöz'den, bayram jesti! Akaryakıtta indirim yaptı
Bölgesel

Başkan Ümit Alagöz'den, bayram jesti! Akaryakıtta indirim yaptı

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşlara bayram jesti yaptı. Başkan Ümit Alagöz, belediye akaryakıt istasyonlarında akaryakıta indirim yaptı.