Tefenni Kaymakamlığı, çarşı merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için hazırlanan yeni düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Kaymakamlık, yapılan çalışmalar kapsamında ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda tek yön uygulamasının başlatıldığını, ayrıca park yasaklarının yeniden düzenlendiğini açıkladı.
İlçe Trafik Komisyonu tarafından hazırlanan düzenlemelerin, Burdur Valiliği İl Trafik Komisyonu’nca onaylandığı belirtildi.
Yeni trafik planı kapsamında birçok cadde ve sokakta tek yön uygulaması ile park yasakları şöyle düzenlendi:
Ziraat Bankası kavşağından Tefenni Belediye Binası istikametine tek yön olarak kullanılacak. Ziraat Bankası kavşağından Belediye önü ve Kaymakamlık çıkışlarına kadar park yasağı uygulanacak.
PTT kavşağından Ziraat Bankası istikametine tek yön olacak. Gidiş yönü boyunca park yasak.
Tefenni Belediye Binası önünden Demirol Eczanesi’ne doğru tek yön. Belirtilen güzergâhta park yasağıuygulanacak.
Üçgen Market kavşağından Ziraat Bankası istikametine tek yön olacak. Aynı güzergâhta çift taraflı park yasağıbulunacak.
Öztadım Fırını önünden A101 Market yönüne tek yön olarak kullanılacak. Sokak boyunca çift taraflı park yasak.
Kaymakamlık önünden Ahmet Erdoğan Sokak yönüne tek yön düzenlendi. Sokak üzerinde çift taraflı park yasağı uygulanacak.
Tefenni genelinde tüm trafik levhalarının yenilendiği belirtilirken, sürücülerden yeni düzenlemelere uyum göstermeleri istendi. Yetkililer, yapılan çalışmaların trafik güvenliğini artırmayı ve çarşı içi ulaşımı daha akıcı hale getirmeyi amaçladığını ifade etti.
Yeni trafik düzenlemesinin 01 Aralık 2025 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten Tefenni Kaymakamlığı, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için belirlenen kurallara dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)