Ankara

TEKNOFEST Açıldı .Selçuk Bayraktar ‘’ Bu Serüvende Yarış Çok Çetin’’ ‘’Merhamet, Adalet ve Güzel Ahlakımızla Dünyanın Rehberi Olacağız’’

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TEKNOFEST Ankara’nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST  Açıldı  .Selçuk Bayraktar ‘’ Bu Serüvende Yarış Çok Çetin’’ ‘’Merhamet, Adalet ve Güzel Ahlakımızla Dünyanın Rehberi Olacağız’’

Bayraktar: “TEKNOFEST Kuşağı, Dev Bir Dip Dalga Gibi Geliyor”
BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TEKNOFEST Ankara’nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

2018 yılından bu yana gerçekleştirilen TEKNOFEST Ankara’da başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen TEKNOFEST’e 125 kurum ve binlerce vatandaş katıldı.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TEKNOFEST Ankara’nın ilk gününde yaptığı açılış konuşmasına “Bu büyük zaferi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Yaklaşık bir buçuk sene önce icra kurulumuzda, Cumhuriyetimizin 100. Yılını taçlandırmak amacıyla İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehrimizde TEKNOFEST etkinlikleri düzenlemeye karar verdik. İstanbul’da kendi rekorumuzu kırarak 2.5 milyon ziyaretçi ağırladık. Şimdi, yiğit ruhlu seğmenlerin diyarı Ankara’dayız. Sonraki durağımız ise 20-27 Eylül tarihleri arasında, bağımsızlığımızın sembol şehri olan güzel İzmir olacak. “ifadelerini kullanarak başladı.

TEKNOFEST  Açıldı  .Selçuk Bayraktar ‘’ Bu Serüvende Yarış Çok Çetin’’ ‘’Merhamet, Adalet ve Güzel Ahlakımızla Dünyanın Rehberi Olacağız’’

“T3 Vakfı Depremzedelere Yardım Etmeye Devam Ediyor”


Selçuk Bayraktar konuşmasına 11 Şubat depreminin izlerinin devam ettiğini ve T3 Vakfı’nın depremzedelere yardımlarının sürdüğünü belirtti;

“Değerli ziyaretçiler, yakın bir tarihte ülkemizi derinden yaralayan, dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir deprem felaketi yaşadık. Bir araya gelerek yaralarımızı sarmak ve zorlukları aşmak için çaba sarf ediyoruz. Tüm TEKNOFEST paydaşları olarak, T3 Vakfı depremzedelere yardım etmeye devam ediyor. Depremi unutmadan bu çabalarımıza devam etmemiz, yaşanan acı günlerin bıraktığı ızdırapları hafifletmemiz gerekiyor. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“TEKNOFEST Kuşağı, Dev Bir Dip Dalga Gibi Geliyor”
Bayraktar konuşmasının devamında TEKNOFEST’in zihinlerde değişimi başlattığını ve TEKNOFEST kuşağının dev bir dip dalga gibi geldiğini vurgulayarak;

Değerli genç kardeşlerim, 2018 yılında ilk TEKNOFEST’i düzenlediğimizde adeta bir fideyi toprağa ekmiştik. Sonraki yıllarda bu fideyi büyütmek için azimle çaba gösterdik. Şimdi o narin fide toprağın üstünde boy atmaya ve toprağın altında kök salmaya başladı. Milli teknoloji hamlesi kök salarak kalıcı bir hale geldi. Zihinlerde devrim niteliğinde bir değişim başladı. 1 milyondan fazla genç, TEKNOFEST’in merkezinde yer alan teknoloji yarışmalarına başvurdu. Geçtiğimiz hafta Tuz Gölü’nde, adeta hiçliğin ortasında gökyüzüne bir roket fırlatıldı. Roketçi kızlarımız, Hisar Atış Alanı’ndan dünyaya “Biz de varız, işte buradayız!” diye haykırdı. TEKNOFEST kuşağı, dev bir dip dalga gibi geliyor.” ifadelerini kullandı.
‘’Ülkemizin Tam Bağımzsızlığı İçin Vazgeçilmezi Milli Teknoloji Hamlemizdir’’
Bayraktar konuşmasına ülkemizin tam bağımsızlığı için milli teknolojinin önemini belirterek devam etti ;

“Değerli katılımcılar, ülkemizin tam bağımzsızlığı için vazgeçilmezi milli teknoloji hamlemizdir. Seferberlik mantığıyla yola çıktığımız bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeliyiz. İnanıyorum ki bu hedefin menzile varması için genç kardeşlerim elinden geleni yapmaya devam edecektir. Bu hedefe giderken bayrağımızı mümkün olan her alanda zirveye dikmeliyiz. Her alanda iddia sahibi olmaya da devam etmeliyiz. SİHA’larımızla dünyada nasıl zirvedeki ülkelerden biri olduysak lider olduğumuz alanların sayısını hep birlikte artırmalıyız. Savunma sanayinde yakaladığımız bu büyük başarıyı, ivmeyi tüm sivil alanlara yaymalı ve insanlıkla buluşturmalıyız.” ifadelerini kullandı.

‘’ Bu Serüvende Yarış Çok Çetin’’
Bayraktar konuşmasının devamında teknolojik gelişmelerin hızlı ilerlediğini vurgulayarak;

“Bu serüvende yarış çok çetin, azimle, gayretle, inançla aşmamız gereken nice zorluklar var. Daha gidecek çok yolumuz var. Kıymetli gençler, Teknolojiyi milletimizin ve insanlığın hizmetine sunmadığımız takdirde yapılan bu çalışmalar bir anlam bulamıyor. Teknolojik dönüşüm öyle bir hızlanıyor ki zaman zaman insani değerleri göz ardı ediyor. Aslında insanlığı birbirine yakınlaştırmak için çok önemli araç olan sosyal medyaya baktığımızda en fazla etkileşim alma çabasının bazen yan yana duran insanları bile birbirinden uzaklaştırdığını görüyoruz. Bu noktada karşımıza, ‘Teknoloji için mi insan yoksa insan için mi teknoloji?’ sorusu çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

‘’Merhamet, Adalet ve Güzel Ahlakımızla Dünyanın Rehberi Olacağız’’
Yapay zekanın yıkıcı etkisinin insanları deneme tahtasına çevirdiğini belirten Bayraktar teknolojiyi merhamet ve güzel ahlak değerleriyle harmanlayıp insanlarla buluşturacaklarını belirterek konuşmasının devamında;

“Bizler teknolojiyi kadim medeniyetimizin dünyaya örnek olan adalet, merhamet ve güzel ahlak değerleriyle harmanlayarak insanlıkla buluşturmalıyız. Zaman zaman insanlığı deneme tahtasına çeviren hızlı inovasyonun yıkıcı etkisini iyiliğe ve insanlığa faydasına yönlendirmeliyiz. Dünya değişiyor. İnsanlık yeni bir yol çiziyor. Bugün gelişmekte olan yapay zeka teknolojileri gelecekte hayatımızda daha fazla yer alacak. Yakın gelecekte birçok meslek ortadan kalkarken yeni alanlar yeni meslekler karşımıza çıkacak. Yarını öngörmeye çalışarak şimdiden hazırlık yapmalıyız. Bugün hayatımıza büyük bir hızla giren yapay zeka kimi zaman ödev, makale ve hatta şiir ve roman yazdırmak mümkün. Yüzyıllar önce Yunus Emre divanındaki şiirlerin bir makinadan çıktığını bilsek acaba aynı etki ortaya çıkar mı? Bir işe yüzyılları aşan değer ve anlam katan ruh ve mana alemi ile olan bağıdır. İnsanlığın yeni çizdiği bu yolda merhamet, adalet ve güzel ahlakımızla dünyanın rehberi olacağız. TEKNOFEST her yıl daha da büyüyecek.” ifadelerini kullandı.

‘’ TEKNOFEST Kuşağının Büyüteceği Ağaçlar Tüm İnsanlığa Huzur Verecek’’


TEKNOFEST’ i kuşağının tasarlayacağı projeleri ağaca benzeten Bayraktar projelerin tüm insanlığa huzur getireceğini vurgulayarak konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi ;

“TEKNOFEST kuşağının büyüteceği ağaçlar tüm insanlığa huzur verecek. Huzur verecek bir orman haline gelecek. Her bir projemiz ormanı oluşturan ağaçlar gibi insanlığa nefes ve umut verecek.
Görüyorum ki hepimizin tek bir ortak hedefi var, o da ülkemizin ve kardeş coğrafyalarımızın tam bağımsız ve müreffeh yarınları için milli teknoloji hamlesini geliştirmektir. Bu yolda yorulmadan hep birlikte yürüyeceğiz. TEKNOFEST’i hayata geçiren T-3 Vakfı’ndaki arkadaşlarımıza, yarışmalara katılan sevgili kardeşlerimize, ülkemizin her bir köşesinden ve dünyanın farklı noktalarından gelerek heyecanımıza ortak olan aziz milletimize teşekkür ediyorum.
TEKNOFEST vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Yakın zamanda İzmir’de buluşmak üzere sağlıcakla kalın.”  BHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

TEKNOFEST 2024'e başvuruyu kaçırmayın! İşte son tarih
Bölgesel

TEKNOFEST 2024'e başvuruyu kaçırmayın! İşte son tarih

TEKNOFEST 2024, bu yıl Adana'da gerçekleşecek. 46 ana kategoride 117 alt kategoride düzenlenecek yarışmalara başvurular 20 Şubat 2024'e kadar yapılabilecek.

Adanalı gençler Türkiye’yi temsil etti
Etkinlik

Adanalı gençler Türkiye’yi temsil etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 1.5 Adana AITO Sualtı Robot Takımı, Bakü’de düzenlenen SAF2023 yarışmasında Türkiye’yi gururlandırdı. Takım, şampiyonluğa ve en mükemmel takım ödülüne layık görüldü.

TEKNOFEST İçin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Olumlu Yanıt
Yaşam

TEKNOFEST İçin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Olumlu Yanıt

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin TEKNOFEST başvurusu onaylandı.

Başkan Çolakbayrakdar: “Üretmeye devam edeceğiz''
Bölgesel

Başkan Çolakbayrakdar: “Üretmeye devam edeceğiz''

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümden asfalt plentine, KOCAFEST’ten TEKNOFEST’te, ata tohumları üretiminden fidanlığa, atölyeden Kocasinan Akademi’ye kadar bütün alanlarda gerçekleştirilen projelerle yerli ve milli üretime büyük destek verdiklerini söyledi.

(ÖZEL) Lise öğrencilerinden hızlı kargo projesi
Etkinlik

(ÖZEL) Lise öğrencilerinden hızlı kargo projesi

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Bakım Bölümü 12’nci sınıf öğrencileri, geliştirdikleri kargo taşıyabilen dron ile üniversiteli rakiplerini geride bırakarak Teknofest’te 3’üncü oldu.

MAKÜ, TEKNOFEST'te başarıdan başarıya koşuyor
Bölgesel

MAKÜ, TEKNOFEST'te başarıdan başarıya koşuyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, TEKNOFEST 2023'te 11 proje ile yer aldı. Projeler, üniversitemizin bilimsel çalışmalarına ve sahanın ihtiyacına dayanıyor.