Sivas

Tekstil Firması, 1 Milyon kWh'lik Tüketimini Yeşil Enerjiyle Karşılayacak - Haberler

Son yıllarda artan çevre bilinci yeşil enerjiye olan ilgiyi arttırdı. Bu çerçevede bir tekstil firması 1 milyon kWh’lik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacağını belgeledi.

Tekstil Firması, 1 Milyon kWh'lik Tüketimini Yeşil Enerjiyle Karşılayacak - Haberler

SİVAS (İHA) - Son yıllarda artan çevre bilinci yeşil enerjiye olan ilgiyi arttırdı. Bu çerçevede bir tekstil firması 1 milyon kWh’lik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacağını belgeledi.

Dünya genelinde pek çok ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından birinin iştiraklerinden olan tekstil firması bu yıl da elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamak üzere harekete geçti. Geçen yıl CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) alan ve 120 bin kilowatt saatlik (kWh) elektrik tüketimini yeşil enerjiden karşılayan tekstil firması 2024 yılı için yeni bir anlaşmaya imza attı. I-REC sertifikasını yenileyen şirket 1 milyon kWh’yi bulan elektrik tüketimini yeşil enerjiden karşılayacağını belgeledi.

“Çevre dostu enerji uygulamalarının önemi giderek artıyor”

CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, çevre dostu enerji uygulamalarının öneminin giderek arttığını ifade ederek, "Çevre dostu enerji uygulamalarının önemi giderek artıyor ve şirketler, sürdürülebilirlik çabalarını güçlendirmek adına adımlar atmaya devam ediyorlar. Ozon Tekstil'in 1 milyon kWh'lik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı taahhüt etmesi, doğanın ve kaynakların korunmasına olan katkısını göstermesi açısından çok değerli” dedi.

Yenilenebilir enerji sertifikası nedir?

Son yıllarda giderek yaygınlaşan I-REC (Yenilenebilir Enerji Sertifikası), RECs International tarafından geliştirilen elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgeleyen uluslararası sertifikasyon sistemi. Uluslararası bağımsız bir kuruluş olan IREC Foundation tarafından verilen ve denetlenen bu sistemde, yenilenebilir enerji tesislerinde (güneş, rüzgâr, hidroelektrik, jeotermal ve biokütle) üretilen her 1 MWh elektrik karşılığında bir sertifika oluşturuluyor. Yetkili enerji şirketleri de bu sertifikayı talep eden müşterilerinin elektrik enerjilerini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmasına destek veriyor.

Sertifikaya sahip olan şirketler çeşitli avantajlar elde ediyor

Üretilen her birim elektriğin, kaynağından başlayarak takip edilmesi ve nihai tüketiciye kadar izlenebilmesini sağlayan bu sistem sayesinde tüketiciler bilinçli ve güvenilir bir seçim yapabiliyor. Aynı zamanda yeşil enerji kullanımının karbon salınımının azaltılmasına yönelik olumlu bir adım olması nedeniyle tüketici davranışını yeşil enerji kullanan tesisler için pozitif yönde etkileyen bir unsur olarak öne çıkıyor. Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelerdeki firmalar, satın aldıkları ürünleri üreten tesislerin yenilenebilir enerji sertifikası almasını şart koşarken buna karşılık çeşitli avantajlar da sağlıyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, tekstilcilerle buluştu
Bölgesel

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, tekstilcilerle buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Tekstil Üreticileri Derneği (METÜD) üyeleriyle bir araya geldi.

Tekstil sektörü Denizli’de konuşuldu
İş Dünyası

Tekstil sektörü Denizli’de konuşuldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi’nin ev sahipliği yaptığı tekstil zirvesinde, MÜSİAD Genel Merkez Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat ve sektör temsilcileri bir araya geldi.

Denizli ihracatı her şeye rağmen sıralamasını kordu
İş Dünyası

Denizli ihracatı her şeye rağmen sıralamasını kordu

Denizli’nin 2023 ihracat rakamlarını açıklayan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, kayıtlarına göre yüzde 9,1 azalışla 3,2 milyar dolar olan Denizli ihracatının Türkiye genelinde 9. sıradaki yerlerini koruduğunu belirtti.

Gürbüz: 'Elbistan'da Tekstil Sektöründe İlk İhracat Siparişi Alındı, İstihdam Artacak'
Yaşam

Gürbüz: 'Elbistan'da Tekstil Sektöründe İlk İhracat Siparişi Alındı, İstihdam Artacak'

Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan’ın tekstil sektöründeki potansiyelini artırmak ve istihdam alanlarını genişletmek adına ilk ihracat siparişini aldıklarını söyledi.

Altınordu Belediyesi, Tekstil Park Projesiyle İstihdam Olanaklarını Artırıyor
Yaşam

Altınordu Belediyesi, Tekstil Park Projesiyle İstihdam Olanaklarını Artırıyor

Ordu’nun Altınordu Belediyesi tarafından 2 bin kişiye istihdam hedefi ile yapımına başlanan tekstil park atölyesinde çalışmalar yüzde 80 tamamlandı. Belediye Başkanı Aşkın Tören, proje ile tersine iş gücü göçünü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kardelen Güçlü Kadınlar Kooperatifi Başkanı anlattı
Yaşam

Kardelen Güçlü Kadınlar Kooperatifi Başkanı anlattı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde tekstil ürünleri üreten Kardelen Güçlü Kadınlar Kooperatifi, ürettikleri tekstil ürünleriyle ev ekonomisine ve ülke istihdamına katkı sağlıyor. Kardelen Güçlü Kadınlar Kooperatifi Başkanı Hürmet Satoğlu, “Biz kadın fabrikası açmayı hedefliyoruz” dedi.