Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya’da 2023 yılı turizm verilerindeki artış devam ederken Antalya Valiliği güncel rakamı paylaştı. Antalya’ya yedinci ayın ilk haftasında hava yoluyla dış hatlardan gelen turist sayısı 6 milyon 014 bin 412 olarak gerçekleşti.
Akdeniz’in incisi olarak nitelendirilen ve her yıl artan bir şekilde milyonlarca turisti ağırlayan Antalya’da turizm verileri yüz güldürmeye devam ediyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm müdürlüğünden alınan verilere göre 1 Ocak-6 Temmuz tarihleri arasında Antalya’ya gelen turist sayısı 6 milyon 014 bin 412 oldu.
Yeryüzü cenneti Antalya, muhteşem doğa güzellikleri, denizi, kumu, güneşi, havası, dünya standartlarının çok üstünde hizmeti ve kaliteli otelleri ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Antalya’da 2023 yılının turizm verilerinin 1 Ocak-6 Temmuz tarihleri arasında geçen yılın aynı dönemine göre artış oranı yüzdesel olarak yüzde 27, sayısal olarak ise 1 milyon 280 bin 729 olarak gerçekleşti. Temmuz ayının ilk altı gününde ise hava yoluyla Antalya’ya gelen turist sayısı 490 bin 762 oldu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)