İstanbul

Tiny house’lara ilgi arttı

Metropol şehirlerin gürültüsü, stresinden bunalanlar ve salgın döneminde eve kapanmaların ardından bir seçenek haline gelen tiny house’lara ilgi arttı.

Tiny house’lara ilgi arttı

İSTANBUL (İHA) – Metropol şehirlerin gürültüsü, stresinden bunalanlar ve salgın döneminde eve kapanmaların ardından bir seçenek haline gelen tiny house’lara ilgi arttı. Vatandaşlar, özellikle İstanbul’un batı tarafına yapılan yeni projelere ilgi gösteriyor. Hafta sonu tatilleri içinde tercih edilen araç şasi üzerindeki taşınabilir evler, tabiatın içerisinde pratik bir, nefes alma mekanı oluyorlar.
Şehrin stresinin oluşturduğu olumsuz etkilerden uzaklaşmak isteyen İstanbullular, özellikle son zamanlarda doğaya dönüyor. Pandeminin de ardından tiny house’lara ilgi arttı. Özellikle İstanbul’un batısına büyük projeler yapılıyor. Kimi vatandaş deprem endişesiyle kent merkezinden uzaklaşma arayışında, kimisi ise İstanbul’un kalabalığından uzaklaşıp yeşile, toprağa dokunup, doğa ile iç içe olmak istiyor. Pandemi ve İstanbul’da beklenen deprem, mega kentte vatandaşları farklı yaşam arayışlarına yönlendiriyor.
Teknolojik, son trend yaşam alanları Tiny House’lar ve arsalar Green Life Arsa tarafından düzenlenen yeşil ve çevre temalı 100. Yıl Festivali’nde görücüye çıktı. İstanbul’un arka bahçesi Çatalca’da düzenlenen festivalde mangal keyfi yapıldı, anne ve babalar yeni trend Tiny House modellerini inceledi, çocuklar ise renkli aktivitelerle doyasıya eğlendi. Yeni nesil Tiny House’lar ve geniş araziler katılımcıları cezbetti. Rahatlıkla hareket ettirilen yeni yaşam alanları, kısa süre içinde farklı arazilerde konut olarak kullanılma imkanı sunuyor. İstanbul’un monotonluğundan kaçıp nefes almak isteyenler, Türkiye’nin dört bir yanından, hatta yurt dışından vatandaşlar, Çatalca İnceğiz Köyü’nde düzenlenen festivale gelerek mobil evlerin yeni modellerini görme, bilgi alma fırsatı buldu.


“Kira artışı ve ev fiyatları ilgiyi arttırdı”

İstanbul’da akademisyenlerin art arda yaptıkları deprem açıklamaları, kira ve ev fiyatlarındaki fahiş artışın olması Çatalca ve Trakya gibi yakın yerleri cazip kıldı. Green Life Genel Müdürü Şenel Güneysu Cumhuriyet bayramı yaklaşırken 100. yıl coşkusunu festival tadında yaşamak istediklerini ifade ederek güzel bir etkinliğe imza attıklarını, aynı zamanda katılımcı vatandaşlara yeni yaşam alanları Tiny House son trendlerini gösterdiklerini belirtti. Her şeyin yasal çerçeveler içinde olması gerektiğine dikkat çeken Güneysu, “Tiny House için gerekli belgeler olan O2, O1 belgeleri ve trafiğe tescilli olması gerekiyor. Aksi takdirde imarsız arsalar kanuna göre tarla vasfında arazi de olsa bunları koymaları sıkıntı olabilir. Bizler burada tüm misafirlerimize farklı alternatifler sunuyoruz. Tiny House satışları yapılan yaşam alanlarının elektrik, su ve kanalizasyon gibi alt yapılarının olup olmadığının sorgulanması çok önemli” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

34 .Altınyayla Dirmil Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Çayır ağası Yasin Örskan Oldu. Yasin Örskan Kimdir.
Yaşam

34 .Altınyayla Dirmil Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Çayır ağası Yasin Örskan Oldu. Yasin Örskan Kimdir.

Gelecek yıl yapılacak 2025 de yapılacak olan 34. Altınyayla Dirmil Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Çayır ağası 3 milyon lira ile Yasin Örskan oldu. Çayır Ağası Yasin Örskan Kimdir

33 . Dirmil  Altın Sipsi yağlı Pehlivan güreşleri Başpehlivan Finalde İsmail Koç'u yenen Yusuf Can Zeybek oldu
Yaşam

33 . Dirmil Altın Sipsi yağlı Pehlivan güreşleri Başpehlivan Finalde İsmail Koç'u yenen Yusuf Can Zeybek oldu

Yoğun Katılımın yaşandığı 33 . Dirmil Altın Sipsi yağlı Pehlivan güreşleri Başpehlivanı Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek oldu. Dirmil Güreşleri Başpehlivanı kim oldu.

Dirmil'de Heyecan Geri Dönüyor! Kırkpınar'ın rövanşı Dirmil'de yapılacak
Bölgesel

Dirmil'de Heyecan Geri Dönüyor! Kırkpınar'ın rövanşı Dirmil'de yapılacak

Burdur'un Altınyayla ilçesinde düzenlenen 33. Geleneksel Dirmil Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 14 Temmuz'da ünlü başpehlivanların katılımıyla gerçekleşecek. Belediye Başkanı Selen Kınalı, tüm halkı bu coşkulu etkinliğe davet ediyor.

İlçe başkanı seçilen Özer Özen'e Başkan Kınalı'dan destek
Yaşam

İlçe başkanı seçilen Özer Özen'e Başkan Kınalı'dan destek

Altınyayla (Dirmil) Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı İlçe Başkanlığı Görevine Getirilen Özer Özen' e Belediye Başkanı Selen Kınalı'dan tam destek mesajı.

Kırkpınar'ın Rövanşı Dirmil'de! 46 Başpehlivan Sahaya İnecek!
Bölgesel

Kırkpınar'ın Rövanşı Dirmil'de! 46 Başpehlivan Sahaya İnecek!

Dirmil Belediye Başkanı Selen Kınalı, doğduğu memleketi Dirmil için önemli bir müjde verdi. Kınalı, Dirmil isminin geri alınması için meclis kararlarını MHP Grup Başkanvekili Ercan Akçay'a sundu ve Akçay'dan destek sözü aldı.

Ürün çok ama fiyat düşmüyor! İtiraf vatandaşı isyan ettirdi
İş Dünyası

Ürün çok ama fiyat düşmüyor! İtiraf vatandaşı isyan ettirdi

1500 lirayı aşan zeytinyağı fiyatları hala düşmedi! Hükümetin zeytinyağı fiyatlarını düşürmek için attığı adımlar üretici ve satıcı tarafından karşılık bulmazken, gelen bir itiraf vatandaşları isyan ettirdi.