Aksaray’da patlayan lastik jantının asfalta sürtünmesi sonucu çıkan kıvılcımlar ham madde yüklü tırı alev topuna çevirdi. Gökyüzünü simsiyah dumanın kapladığı yangında sürücü canını son anda kurtarırken, tırın dorsesi yanarak küle döndü.
Yangın, Niğde - Ankara Otoyolu Alayhan Gişelerde çıktı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan Aksaray Organize Sanayi bölgesinde bulunan bir fabrikaya plastik ham maddesi götüren İskender Ş. (36) yönetimindeki 34 BZN 673 plakalı tır, Alayhan gişelerine geldiğinde dorse lastiği patladı. Lastiğin patladığını fark etmeyen sürücü yoluna devam ederken, lastiğe bağlı jantın asfaltla sürtünmesinden dolayı kıvılcımlar çıkarttı. Kıvılcımlar plastik ham madde yüklü dorseye sıçrayarak yangına neden oldu. Dorseden çıkan alevleri fark eden sürücü tırı hemen kenara çekerek canını son anda kurtardı. Tır kabinini dorseden ayıran sürücü kendiyle birlikte kabini de yanmaktan kurtarırken, dorse kısa sürede adeta alev topuna döndü. Alev alev yanan dorseden çıkan dumanlar gökyüzünü siyaha bürüdü. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolda güvenlik önlemleri alırken, Saratlı Belediyesi ve Ortaköy İlçe Belediyesi itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. 5 ayrı itfaiye aracıyla yangına müdahale eden itfaiye ekipleri 2 saat süren zorlu bir mücadele sonucu yangını tamamen söndürebildi. Yangın sonrası dorse küle dönerken, otoyolda yaklaşık 3 kilometre araç kuyruğu oluştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)