81 ili kapsayan 500 bin sosyal konut projesinde kura süreçlerinin tamamlanmasının ardından, bu kez sosyal kiralık konut modeli gündeme geldi. Konut sahibi olamayan vatandaşlar için alternatif bir barınma çözümü sunan model, özellikle büyükşehirlerde dikkat çekiyor.
İlk etapta İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında toplam 15 bin konut inşa edilecek. Yapımı tamamlanan ilk 2 bin konutun Ağustos ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Kalan konutlar ise etap etap tamamlandıkça kura yöntemiyle kiracılara verilecek. Tüm projenin üç yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.
Başvuru sürecine ilişkin detayların Haziran ayında açıklanması bekleniyor. TOKİ tarafından yürütülecek projede, alt gelir grubu öncelikli olacak. Memurlar, emekliler, engelliler ve kentsel dönüşüm sürecindeki vatandaşlar için kontenjan ayrılması planlanırken, başvurularda ikamet süresi ve hane geliri gibi kriterler dikkate alınacak.
Yeni modelde konutlar üç yıllığına kiralanacak. Süre sonunda kiracılar değişecek ve aynı konut farklı ihtiyaç sahiplerine tahsis edilecek. Kira bedellerinin ise piyasa rayicinin yarısı ya da daha altında olması öngörülürken, konutların şehir merkezine yakın bölgelerde inşa edileceği ifade ediliyor.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)