Antalya

Topuk dikeni rahatsızlığında ilhan veren çözüm

Topuk dikeni rahatsızlığında botoks tedavisiyle hızlı iyileşme sağlanabilir. Uzman isimden açıklamalar...

Topuk dikeni rahatsızlığında ilhan veren çözüm

Topuk dikeni rahatsızlığının kadınlarda ve erkeklerde daha sık ileri yaşlarda görülen önemli bir sağlık problemi olduğuna dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp, hastaların tek doz botoks yöntemi ile kısa sürede sağlıklarına kavuşabileceklerine dikkat çekti.

Topuk dikeni hem kadınlarda da erkeklerde de daha çok ileri yaşlarda görülen önemli sağlık problemleri arasında yer alıyor. Topuk kemiğinin hemen alt kısmında biriken kalsiyumdan kaynaklı ortaya çıkan topuk dikenin oluşmasında birçok farklı neden bulunuyor. İnsanların günlük yaşantılarını kısıtlayan bu önemli sağlık sorunundan kurtulmanın birçok yöntemi olsa da botoks işlemi ile de kısa sürede hastalar sağlıklarına kavuşabiliyor.

"Topuk dikeninin başlangıcını topuk tabanı zarının gerginleşmesi oluşturur”

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp, Plantar Fasiit olarak bilinen topuk dikeninin bir sebepten çok, bir sonuç olduğunu söyledi. Hastalığın nasıl ortaya çıktığı ile ilgili bilgiler veren Demiralp, “Hastaların düz ve çukur tabanlı olması, ramotolojik ve nörolojik sebeplerle hastalarımız bize topuk dikeni şikâyetiyle başvuruda bulunuyor. Genellikle orta ileri yaşta vatandaşlarımız bize şikayette bulunuyor. Topuk dikeninin başlangıcını topuk tabanı zarının gerginleşmesi oluşturur” dedi.

“Burada en sık karşımıza çıkan 'plantar fascia' dediğimiz ayakta gerginliktir”

Tedavi yöntemleri hakkında da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Demiralp, “Ağrılı topuk sendromunun nedenlerine baktığımız zaman öncelikli olarak nedenini araştırmamız gerekir. Biz öncelikli olarak hastalarımızın şikayetlerini dinliyoruz. Ardından muayene yapıp gerekirse röntgen çekiyoruz. Burada en sık karşımıza çıkan plantar fascia dediğimiz ayakta gerginliktir. Ayakta yaşanan bu gerginliğin ardından uzun dönemde zarın çekmesiyle topuk kemiğinde uzaması sonucu gül dikenine benzer ince bir kemik yapı oluşturur” sözlerine yer verdi.

“Bu uygulama daha konforlu ve daha kısa sürede sonuç alınabiliyor”

Hastanın iki dakikalık botoks yöntemi ile sağlığına kavuştuğunu belirten Prof. Dr. Demiralp, “Çeşitli tedavi yöntemleri olsa da biz daha çok botoks tedavisini tercih ediyoruz. Bu uygulama diğerlerine göre daha konforlu ve daha kısa sürede sonuç alabiliyoruz. Hastamızı muayene edip filmlerini gördükten sonra enjeksiyona karar verirsek, eğer tıbbı bir problemi yoksa botoks uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Hastamıza uygun bir doz seçerek topuğa çok ince bir iğneyle botoks enjeksiyonu yapıyoruz. Amacımız gerginliğe sebep olan, topuk dikenine sebep olan Plantar Fasiitin gevşetilmesidir. Hasta birkaç gün içerisinde bu gevşemenin farkına varıyor. Ağrısı azalıyor. Çok uzun süre ağrısız bir dönem geçirebilir. Hastamız hemen normal hayatına dönebiliyor. Hiçbir kısıtlamamız yok. Cerrahi yöntemde ise hasta en az 2-3 hafta hayatını kısıtlayabilir. Her zaman cerrahiye ihtiyaç yoktur” açıklamasına yer verdi.

Topuk dikeni rahatsızlığında ilhan veren çözümTopuk dikeni rahatsızlığında ilhan veren çözümTopuk dikeni rahatsızlığında ilhan veren çözümTopuk dikeni rahatsızlığında ilhan veren çözümTopuk dikeni rahatsızlığında ilhan veren çözümTopuk dikeni rahatsızlığında ilhan veren çözümTopuk dikeni rahatsızlığında ilhan veren çözüm

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.