Burdur

Tosuncuk diye tanınmıştı! Tosuncuk son haliyle yok artık dedirtti!

Tosuncuk artık o bildiğiniz Tosuncuk değil, değişimiyle yok artık dedirten Tosuncuk'un gelecek planları da belli oldu. Burdur'da Çiftlik Bank mağdurları, paralarını alabilmek için hukuki mücadele veriyor. Detaylar haberimizde...

Tosuncuk diye tanınmıştı! Tosuncuk son haliyle yok artık dedirtti!

Burdur’da da çok sayıda Çiftlik Bank mağduru vardı. Mağdurlar paralarını alabilmek için hukuki anlamda büyük çaba sarf etti.

Mehmet Aydın'ın avukatı Mehmet Keske yazılı açıklama yaptı. Keske, "Müvekkilim yargılanmış olduğu davada şikayetçilerin zararlarının bilirkişi raporlarına göre 70 milyon 514 bin TL olduğu tespit edilmiştir. Bu zararları karşılayacak şirketlerin birçok mal varlığı vardır. Aslında müvekkilimin dolandırmak kastı ile hareket etmediği sabittir. Müvekkilim Mehmet Aydın'ın sahip olduğu şirketlerin mal varlığı çok yüksektir" bilgisini verdi.

2,5 yılda yaşadığı değişim şaşırttı! 'Tosuncuk' gözünü uzaya dikti!

Çiftlik Bank davasının baş sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın 2,5 yıl sonra çekilen fotoğrafı şaşırttı. Aydın, cezaevinden çıktıktan sonra yapacaklarını tek tek anlattı.

29 aydır cezaevinde yatan Çiftlik Bank davasının baş sanığı Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, yaşadığı süreci ve planlarını anlattı. Mehmet Aydın, 2,5 yıl sonra ilk kez konuştu ve hapishadeki son halini gösterir fotoğraf gönderdi. Oda Tv'ye konuşan Aydın, hapishanede günlerinin nasıl geçtiğini şöyle anlattı: "29 aydır Edirne F Tipi Cezaevindeyim. İki katlı bir odaya bir ev mi demeliyim bilemiyorum. Üst katta yatak ve kıyafetler için dolaplar var. Doğu’ya bakan iyi güneş alan bir odam var. Alt kat Amerikan mutfak tarzı, salonda bir TV ve yuvarlak masa, alt katta mutfakta sadece çay, kahve bulunuyor. 100 metrekare civarı toplamda açık ve kapalı alan mevcut. Günüm kitap okumak ve ders çalışmakla geçiyor. Tabii akşamları diziler, filmler oluyor. Sabahları spor yapıyorum."

Aydın'a açıklamaları sırasında Ponzi Seçil olayı da soruldu. Aydın, bu konuda şöyle konuştu: "O insanların hepsinin aklı başında insanlar olduklarını düşünüyorum. Her insanın bir delilik sınırı vardır. Yani risk iştahı da diyebiliriz.Tüm bu insanlar çok yüksek faiz beklentisiyle yüksek risk almışlar. Sonra da para akışı durunca aman efendim dolandırıldık. Hayır sen risk aldın hem de büyük bir risk.... Piramit sisteminin sonu bellidir. Giren herkes riski bilir ve girer. Sonra da yakın çevresini işe dahil eder ve sürekli büyüyen bir kar topu gibi en sonunda bir yere toplayıp parçalanmaya mahkumdur. Ayrıca bu soruların muhatabı olmaktan da esef duyarım." Aydın, "2,5 yıldır cezaevindesiniz. Geriye dönüp baktığınızda keşke bu işlere girmeseydim diyor musunuz?" sorusuna yanıt verirken, evlendiği için pişman olduğunu söyledi. Aydın,bir kadına yüzük aldığını, evlenme teklifi geri çevrilince, yeni tanıştığı bir kadına evlilik teklif ettiğini anlattı. Aydın, "Sevdiğim kıza evlenme teklifi etmek için bir yüzük aldım. Evlenme teklifi ettim ama kız beni reddetti. Yüzük öyle elimde kaldı, çok ağrıma gitti. O ruh hali ve alkolün etkisiyle olsa gerek aynı yüzüğü henüz tanıştığım Sıla’ya çıkarıp verdim. O da hemen kabul etti. Keşke alkol içmeseydim. Büyük saçmaladım. Sonra da sevmediğim biriyle mantık evliliği olarak nihayete erdi. Keşke hiç evlenmeseydim." dedi. Aydın açıklamaları sırasında, hapishane sonrası neler planladığını da anlattı. Ne zaman çıkacağını bilmediğini belirten Aydın, "Bunun cevabı biraz zor çünkü ne zaman çıkacağıma bağlı. En kötü senaryoda 2028 yılında denetimli serbestliğe ayrılabilirim. Starship’ten bir bilet alıp Mars kolonisine katılırım herhalde. " dedi.

Aydın, Mars seyahatı dışında ticarete de ilgi duyuyor. Aydın, şöyle konuştu: "Daha erken çıkarsam ölmeden önce yapılacaklar listem var. 100 maddeden oluşuyor. Onları yapmak için çabalarım. Bu saatten sonra başka iş güç düşünecek halim kalmadı. İllede bir iş yapacak olursam bildiğim işi yapar, e-ticaretle uğraşırdım."

Mehmet Aydın’ın avukatı Mehmet Keske de Odatv’ye yaptığı değerlendirmede, müvekkili ile ilgili çok sayıda gerçeğe aykırı haberler ileri sürerek şöyle konuştu: “Müvekkilim yargılanmış olduğu davada şikayetçilerin zararlarının bilirkişi raporlarına göre 70 milyon 514 bin TL olduğu tespit edilmiştir. Bu zararları karşılayacak şirketlerin bir çok mal varlığı vardır. Aslında müvekkilimin dolandırmak kastı ile hareket etmediği sabittir.”

Yeni Akit

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    SEVDİM
  • 3
    GÜLDÜM
  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 2
    KIZDIM
  • 2
    ŞAŞIRDIM
  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 2
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Pes pes pes diyorum artik dicek bisey bulamiyorumm

3 ay önce / 24.01.2024

Pes pes pes artik pes diyorum

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Oğuzhanspor yeniden BAL'da
Spor

Oğuzhanspor yeniden BAL'da

Bölgesel amatör Ligin gediklisi Bucak belediyesi Oğuzhanspor, yeniden BAL ligine çıktı.

Marketten Milyonluk Hırsızlık! 2 Şüpheli Cezaevinde!
Bölgesel

Marketten Milyonluk Hırsızlık! 2 Şüpheli Cezaevinde!

Burdur'da bir marketten 2 milyon 850 bin TL değerinde gıda malzemesi çalan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Mansur Yavaş'ın abisi Burdur'da kaza yaptı!
Bölgesel

Mansur Yavaş'ın abisi Burdur'da kaza yaptı!

Antalya’dan Denizli istikametine seyir halinde olan aracıyla kaldırıma çıkarak kaza yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın abisi hafif yaralandı.

Burdur'da Gasp Olayı! Yaşlı Adam Darp Edildi, Cüzdanı ve Telefonu Çalındı!
Bölgesel

Burdur'da Gasp Olayı! Yaşlı Adam Darp Edildi, Cüzdanı ve Telefonu Çalındı!

Burdur'da sokakta yürüyen yaşlı bir adam gasp edildi. Şüpheli, yaşlı adamın kafasına vurarak yere düşürdü ve cüzdanını ve telefonunu çaldı.

Burdur'da araç ortadan ikiye bölündü! Hurdaya döndü
Bölgesel

Burdur'da araç ortadan ikiye bölündü! Hurdaya döndü

Burdur’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjde bulunan aydınlatma direği ve ağaca çarpan otomobil ortadan ikiye bölünürken, sürücü hafif yaralandı.

Bucak'ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Bölgesel

Bucak'ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Burdur'un Bucak ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk Anma ve Gençlik spor Bayramı Coşkusu yaşandı.