Trendyol'un gerçek sahibi kim? Trendyol'un gerçek sahibini duyunca şaşıracaksınız

Trendyol, 35 milyondan fazla kullanıcısıyla Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından biri. Peki Trendyol kimin? Sahibi kim? Ne zaman kuruldu? Trendyol hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları haberimizde!

Trendyol'un gerçek sahibi kim? Trendyol'un gerçek sahibini duyunca şaşıracaksınız

Trendyol'un sahibi merak edilmeye başlandı. Son olarak efsane cuma indirimlerinin yapması ve özellikle çok büyük indirimler yapmasıyla 30 milyon kullanıcıya ulaşan Trendyol'un sahibi araştırılmaya başlandı.

Trendyol, 35 milyon kullanıcısı ve 15 milyın aktif üyesiyle günlük ortalama 550 bin ürün satıyor. yılda 200 milyondan fazla ürün satan trendyol her kesimden vatandaşın dikkatini çekiyor. Durum böyle olunca vatandaşlar Trendyol kimin? Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu kim ve benzeri soruların cevaplarını aramaya başladı. Peki Trendyol kimin? Sahibi nereli? Trendyol'un ortakları kimler? Bilmek istediğiniz herşey haberimizde.

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu, kendisini üniversite yıllarında girişimci pazarına atmak istiyor. Kendi iş fikirlerini hayata geçirmek ve kendi işini kurmak için Harvard Üniversitesini bile yarıda bırakmış. İstanbul Bebek'te oturduğu evi ilk iletişimi adresi olarak göstererek Trendyol'u kurdu. 300 bin dolar sermaye ile başladığını söyleyen mutlu ilk ticaretleri 2010 yılında siteyi yayına aldığı tarihte başladı. Sitenin ilk yatırımcıları arasında internet dünyasının tanınmış isimleri yer alıyor.

Yurt dışından defalarca yatırım almayı başardı. 2010 yılında 34 milyon dolar ciro yaparak gözleri üzerine çevirdi. İşyerini Maslak'a taşımasının ardından ilk olarak Trndstore mağazasını burada açtı.

Demet Mutlu Kim?

Demet Mutlu, 1981 yılında ABD'nin New York şehrinde doğdu. Zengin bir ailenin çocuğu olan Demet Mutlu, liseyi İtalya'da, üniversiteyi New York Üniversitesi Ekonomi bölümünde okudu. Üniversiteyi birincilikle bitirerek kendisinin farklı olduğunu gösteren Demet Mutlu, derecesinin ardından Harvard Üni. master yapmak için gitti. Demet Mutlu, Trendyol'un beklenenin üzerinde talep görmesiyle okulu bırakmak zorunda kaldı. Trendyol'u kurmasının ardından ilk 16 aylık süre içerisinde marka uzmanları tarafından şirkete 150 milyon dolar değer biçildi. Kendi hayatından bahsederken, İnşaat projeleeri yaptığını annesinin bankacı olduğunu ve sürekli aktif olduklarını anlatır.Bu yoğun temponun kendisi için örnek olduğunu ve iş hayatına bu şekilde atılmaya cesaret ettiğini ifade etti. Annesi Adanalı babası ise Adanalı

Trendyol Grup'ta Hangi Markalar Var? Trendyol Hakkında Bilinmeyenler,

Trendyol 2010 yılında yayın hayatına başladı. E-ticaret sektöründe moda ve giyim üzerine çalışmaya başladı. Trendyol Grup içerisinde faaliyet gösteren markalar Modagram.com ve Milla by Trendyol.

Kısa zamanda bu kadar büyüyen firma, yerli ve yabancı bir çok yatırımcının dikkatini çekmeyi başardı. Çinli Alibaba Trendyol'un yüzde 75'ini 728 milyon dolara satın aldı. O zamandan beridir Trendyol'un yüzde 75'i Çinli Alibaba'nın.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.