TRUMP’IN MEKTUBU OKUNMAZ AMA, ONURUMUZA DOKUNUR!!

TRUMP’IN MEKTUBU OKUNMAZ AMA, ONURUMUZA DOKUNUR!! Biz daha yeni duyduk öğrendik ki, iri Amerika’nın silâh zengini ama fikir fakiri, akıl ve terbiye tarbiye yoksunu, küstah, bunak, destursuz ve mesmursuz, tepegöz, üstten bakıcı ve ‘küçük dağları ben yarattımcı …

TRUMP’IN MEKTUBU OKUNMAZ AMA, ONURUMUZA DOKUNUR!!

TRUMP’IN MEKTUBU OKUNMAZ

AMA, ONURUMUZA DOKUNUR!!

Biz daha yeni duyduk öğrendik ki, iri Amerika’nın silâh zengini ama fikir fakiri, akıl ve terbiye tarbiye yoksunu, küstah, bunak, destursuz ve mesmursuz, tepegöz, üstten bakıcı ve ‘küçük dağları ben yarattımcı ve yarı tanrıcı, falancı filâncı Başkanı Donald Trump Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin Başına-Başkanı’na-Cumhurbaşkanı’na diplomatik nezâketten olduğu kadar medeniyetten ve insaniyetten de uzak bir mektup göndermiş… Ve Başkan Erdoğan da o mektubun üslubuna öfkelenerek ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın gününü erkene almış ve mealen şöyle demiş!

“Ordu(lar)! İlk hedefiniz Suriye’nin Kuzey Bölgesidir ve orada hattı, hattâ sathı müdâfa vardır! O hat ta Ülkemizin sınırından ötede, 32 km derinliğinde ve 444 km. Genişliğindedir. Ve harekât da, o hat üzerinde tek bir PKK’lı-PYD’li bilmem neli terörist kalmayana kadar devam edecektir…” demiş. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlığını, Türk askerinin (Mehmetçik’in) cesaretini ve vatan söz konusu olduğunda Türkler’in neler yapabileceğini gören, duyan ve anlayan ABD’nin pstikobat Başkanı Donald Trump; biri yardımcısı olmak üzere iki temsilcisini Türkiye’ye göndererek havlu attı ve yıllardır beslediği teröristleri 120 saat içinde oradan çıkaracağına dair temînât verdi.

AYN EL-ARAB’I AYN EL-TÜRK YAPALIM GİTSİN!

Trump gibi uçuk kaçık bir Başkanı, Putin ve Ruhâni gibi dostlar başına iki dost(!) devlet başkanını bulmuşken; Suriye’nin bir İlçesi olan, ancak Şanlıurfa’ya bağlı Suruç ilçesine oldukça yakın olan ve bir adı Ayn El-Arab, bir adı da Kobani olan bu ilçe bize aynel yakin ve çokta önemli bir ilçe. O nedenle, ben ‘zorla mı olur yoksa oyla-deferandumla mı olur, her neyle olursa olsun bu ilçeyi Ülkemizin sırırları içine katalım gitsin!’ derim.

120 SAATLİK BİR KARAR TIPKI YALANCI BİR PEHLİVAN

GİBİ ORTALIKTA DOLAŞAN TRUMP’A DA, KOVBOYLAR

ÜLKESİ ABD’YE DE MÜTHİŞ BİR ÎTİBAR KAYBETTİRDİ!!!

ALLAH’TAN (C.C) KORKAN, HİÇ BİR ŞEYDEN KORKMAZ

ALLAH’TAN KORKMAYAN KİŞİ DE HER ŞEYDEN KORKAR

Büyük bir çoğunlu kovboy, seyis, hattâ at hırsızlarından oluşan, kurulalı da daha 200 küsur yıl olan ve adı gibi birleşik, derme çatma devletlerden oluşan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ortadoğunun, Arap ülkelerinin petrol, doğal gaz, su ve benzer yeraltı yerüstü zenginliklerini sömürerek ve sömürdüğü tüm ülkelere kral, emir, sözde başbakan ve bakan gibi satılmış ve mutemet adamlar atayarak yönetiyor. Kendine hizmet eden atanmışları ayakta tutuyor, destekliyor, güçlendiriyor, kazara itaat etmeyenleri de tehdit ederek dilediğini yaptırıyordu. Tehditten anlamayanları da önce ya iç darbe yoluyla ya da harici darbelerle görevden uzaklaştırıyor; halkının içinde az da olsa tarafdarı bululanları ise idam ederek ortadan kaldırıyordu… Fakat, ister sevelim ister sevmeyelim, ister beğenelim ister beğenmeyelim veya ister ‘delikanlı’ veya ‘cesur’ diyelim, ister ‘deli…’, ne dersek diyelim; Türkiye’nin Tayyip Erdoğan gibi bir lideri çıkıyor, Amerika gibi dev bir ülkenin Başkanını deve yapıyor!

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; sarhoşun olduğu gibi, Bay Trump’ın mektubu da okunmaz, ama gururumuza dokunur ve dokundu da!’ diyor ve bu günkü yazımı Âl-i İmran Sûresi’nin 139. Ayetinin tercümesini vererek noktalamak istiyor, herkese saygılar sunuyorum:

“Düşmana karşı zaaf göstermeyin, gevşemiyin, mağlup olduk diye mahzun da olmayın! Eğer samimi mü’minler hâline gelirseniz, devamlı gâlip gelecek ve her zaman her yerde hakim olacaksınız…”

– “CESÂRET” TAKLİT EDİLEMEZ!

– GERÇEK CESÂRET, ŞÂHİT İSTEMEZ

– KADER, CESÂRETİYLE YARDIM EDER

– CESÂRET, BÜTÜN SİLÂHLARDAN ÜSTÜNDÜR

– YOLU CESÂRET OLANIN YOLU AYDINLIK OLUR

– CESÂRET HAYÂTI HİÇE SAYAR, VİCDÂNI DEĞİL

– CESÂRET ÖLMEKLE DEĞİL, YAŞAMAKLA ÖLÇÜLÜR

– CESURLAR BİR KERE ÖLÜR, KORKAKLAR BİN KERE

– CESÂRETİ OLMAYAN KİMSENİN BAŞARISI DA OLMAZ

– CESARETLİ BİR ADAM, TEK BAŞINA ÇOĞUNLUKTUR

– CESÂRETLİ OLMAYANIN HEP BİR BAHÂNESİ VARDIR

– VE, VE, VE KOR-KU-NUN E-CE-LE FAY-DA-SI YOKTUR!

Atasözleri

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Trump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedin
Dünya

Trump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedin

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump hakkındaki sivil dolandırıcılık davası, New York'ta ikinci gününde devam ediyor. Trump, New York Başsavcısı Letitia James hakkında "Rakamları sahte, o bir sahtekar ve bu davanın reddedilmesi gerekiyor" dedi.

ABD Tarihinde Bir İlk Yaşandı . Eski Başkan Trump Tutuklanarak  Sabıka Fotoğrafı Çekildi . Kefaletle  ...
Dünya

ABD Tarihinde Bir İlk Yaşandı . Eski Başkan Trump Tutuklanarak Sabıka Fotoğrafı Çekildi . Kefaletle ...

Son dakika: ABD tarihinde bir ilk: Eski Başkan Trump tutuklandı! Hapse girdi sabıka fotoğrafı çektirdi

Eski ABD Başkanı Trump’tan Mahkeme sonrası ilk açıklama
Bölgesel

Eski ABD Başkanı Trump’tan Mahkeme sonrası ilk açıklama

ABD Başkanı Trump’tan “seçime müdahale“ davasına ilişkin ilk açıklama işte detaylar..

Ahlak Büro Amirliğinden fuhuş operasyonu: 8 kişi yakalandı
3. Sayfa

Ahlak Büro Amirliğinden fuhuş operasyonu: 8 kişi yakalandı

Kütahya’da kadınları uyuşturucu maddeye alıştırıp kendilerine bağımlı yapmak suretiyle fuhuş yaptırdıkları tespit edilen 8 şüpheli yapılan operasyonla yakalandı.

Kınalızade'nin siyaset ve ahlak anlayışı Burdur'da tartışıldı
Etkinlik

Kınalızade'nin siyaset ve ahlak anlayışı Burdur'da tartışıldı

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Kınalızade Siyaset ve Ahlak Paneli", Burdur'da gerçekleştirildi.

Liyakat, Ehliyet, Ahlâk
Bölgesel

Liyakat, Ehliyet, Ahlâk

Bir Ayet: “Allah, emanetleri/görev ve sorumlulukları ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletli davranmanızı emreder.” (Nisa, 58) Hadis: “İşler ehil olmayanlara verildiği zaman Kıyameti bekleyiniz.” (Buhari’den) “Sosyal Medya” deyip geçmemek gerekiyor. Çünkü kamuoyuna aksetmeyen ya da önemli olmasına rağmen yerel olarak …