Trump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedin

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump hakkındaki sivil dolandırıcılık davası, New York'ta ikinci gününde devam ediyor. Trump, New York Başsavcısı Letitia James hakkında "Rakamları sahte, o bir sahtekar ve bu davanın reddedilmesi gerekiyor" dedi.

Trump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedin

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump hakkındaki sivil dolandırıcılık davası ikinci gününde devam ediyor. Trump, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, New York Başsavcısı Letitia James hakkında "Rakamları sahte, o bir sahtekar ve bu davanın reddedilmesi gerekiyor" dedi.

ABD’de onlarca suçlamayla karşı karşıya kalan eski Başkan Donald Trump’ın sivil dolandırıcılık davası New York’ta devam ediyor. Davanın ikinci gününde de duruşmaya katılan Trump, duruşma öncesi adliyede yaptığı açıklamada, New York Başsavcısı Letitia James ve davanın Yargıcı Arthur Engoron'u hedef aldı.

Trump, James hakkında "Rakamları sahte, o bir sahtekar ve bu davanın reddedilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Trump, Yargıç Engoron’a net servetiyle ilgili "son derece yanıltıcı bilgi" verildiğini iddia ederek, "Çok yozlaşmış ve beceriksiz bir Başsavcı Letitia James tarafından kendisine yanlış ve yanıltıcı bilgiler verildi" dedi.

Trump duruşma öncesi sosyal medya hesabından, Başsavcı James'i "canavar" ve "dengesiz deli" olarak nitelendirmiş ve "Letitia 'Peekaboo' James" olarak adlandırmıştı.

Savcılık 250 milyon dolar para cezası talep etti

Başsavcı James tarafından Eylül 2022'de yapılan dava başvurusunda Trump, çocukları, Trump Organization ve bazı yöneticiler banka kredileri ve sigorta işlemlerinde daha iyi ticari şartlar elde etmek için mal varlıklarının değerini yüksek göstermek ve 10 yıl boyunca yanlış bilgilendirme yapmakla suçlanmıştı. Değerleri şişirilen varlıklar arasında Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago malikanesi, Manhattan Trump Tower'daki çatı katı dairesi ve çeşitli ofis binaları ile golf sahalarının bulunduğu iddianamede yer almıştı.

Söz konusu davada savcılık, en az 250 milyon dolar para cezası, Trump ile oğulları Donald Jr. ve Eric Trump’ın New York'taki iş faaliyetlerinin yasaklanmasını, ayrıca Trump ve şirketine beş yıllık ticari gayrimenkul yasağı getirilmesini talep ediyor.
Öte yandan, Donald Trump 2020 başkanlık seçimlerine müdahale etmekle 4 kez suçlanmıştı.

Trump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedinTrump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedinTrump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedinTrump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedinTrump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedinTrump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedinTrump: James'in iddiaları sahte, bu davayı reddedin

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

ABD Tarihinde Bir İlk Yaşandı . Eski Başkan Trump Tutuklanarak  Sabıka Fotoğrafı Çekildi . Kefaletle  ...
Dünya

ABD Tarihinde Bir İlk Yaşandı . Eski Başkan Trump Tutuklanarak Sabıka Fotoğrafı Çekildi . Kefaletle ...

Son dakika: ABD tarihinde bir ilk: Eski Başkan Trump tutuklandı! Hapse girdi sabıka fotoğrafı çektirdi

Çarşamba'da sahte içki ele geçirildi
3. Sayfa

Çarşamba'da sahte içki ele geçirildi

Samsun polisi tarafından İlkadım ilçesinde 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olan bir hükümlü yakalandı, Çarşamba ilçesinde ise sahte içki ele geçirildi.

Gaziantep'te sahte deterjan operasyonu
3. Sayfa

Gaziantep'te sahte deterjan operasyonu

Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde 2 milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Yalova'da Sahte Kimlikle Arazi Satmaya Çalışan Dolandırıcı Tutuklandı - Haberler
3. Sayfa

Yalova'da Sahte Kimlikle Arazi Satmaya Çalışan Dolandırıcı Tutuklandı - Haberler

Yalova'da sahte kimlikle başkasına ait tarlayı satmaya çalışan ve suçüstü yakalanan dolandırıcılık zanlısı tutuklandı.

Burdur'da sahte parayla hayvan dolandırıcılığı!
Bölgesel

Burdur'da sahte parayla hayvan dolandırıcılığı!

Burdur'da sahte parayla hayvan dolandırıcılığı yapan 2 kişi yakalandı. Şüpheliler, Çavdır ve Yozgat'ta toplamda 699.600 TL sahte parayla hayvan aldılar. Yapılan operasyonda şüpheliler tutuklandı.

Malatya'da sahte doktora suçüstü
3. Sayfa

Malatya'da sahte doktora suçüstü

Malatya’da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı.