Trump'tan Kanada için çarpıcı öneri 51. eyalet olabilir mi?

ABD Başkanı Trump, Kuzey Carolina ziyareti sırasında Kanada'nın ABD'ye katılması önerisini yineledi. Vergi indirimleri ve daha iyi sağlık sigortası vaatleriyle bu birleşme gerçekleşebilir mi?

Trump'tan Kanada için çarpıcı öneri 51. eyalet olabilir mi?

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yıl Helene Kasırgası nedeniyle büyük hasar gören Kuzey Carolina'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kanada'nın eyalet olması yönündeki isteğini yineleyerek, “Eğer bu gerçekleşirse, Kanada vatandaşları çok büyük bir vergi indirimi alırlar ve ordu hakkında endişelenmenize gerek kalmaz. Birçok şey hakkında endişelenmenize gerek kalmaz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte geçtiğimiz yıl Helene Kasırgası nedeniyle büyük hasar gören Kuzey Carolina eyaletini ziyaret etti. Ziyareti çerçevesinde açıklamalarda bulunan Trump, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı'nı (FEMA) eleştirdi.

“FEMA bu işi beceremedi ve biz de bunu tersine çevireceğiz”

Gelecekte afet yardım çalışmalarına federal hükümet yerine eyaletlerin öncülük etmesine yol açacak adımlar atmayı düşündüğünü belirten Trump, “FEMA'nın tüm konseptini gözden geçiriyoruz. Açıkçası, Kuzey Carolina vurulduğunda valinin bununla ilgilenmesi konseptini seviyorum. Florida vurulduğunda vali ilgilenir. Yani eyalet ilgilenir. Bir sorunu hemen çözmek için nereye gittiklerini bile bilmeyen bir grup insanın bir bölgeden gelmesi benim için hiç işe yaramayan bir şey” dedi.

“Gelecekte afet yardımları bizden geçecek” ifadelerini kullanan Trump, “Yani FEMA'dan geçmek yerine bizden geçecek. Bence burası başlamak için iyi bir yer. Çünkü valinin ve diğer herkesin hakkını teslim etmek gerekirse, FEMA bu işi beceremedi ve biz de bunu tersine çevireceğiz” diye konuştu.

“Kanada ile yılda 200 milyar dolar kaybediyoruz”

Konuşmasında Kanada'nın ABD'ye katılmasına da değinen Trump, bunun gerçekleşmesi halinde Kanadalılara “muazzam bir vergi indirimi” ile “çok daha iyi sağlık sigortası” sözü verdi. Kanada'nın ABD'nin 51. eyaleti olması halinde ordu konusunda endişelenmelerine gerek kalmayacağını kaydeden Trump, “Kanada ile yılda 200 milyar dolar kaybediyoruz. Bunun nedeni araba yapmalarına, kereste almalarına izin vermemiz. Onların arabalarına ihtiyacımız yok, kerestelerine ihtiyacımız yok, gıda ürünlerine ihtiyacımız yok, çünkü aynı ürünleri sınırın diğer tarafında biz üretiyoruz” dedi.

Kanada'nın 51. eyalet olmasını çok istediğini vurgulayan Trump, “Eğer bu gerçekleşirse, Kanada vatandaşları çok büyük bir vergi indirimi alırlar ve ordu hakkında endişelenmenize gerek kalmaz, birçok şey hakkında endişelenmenize gerek kalmaz. Daha iyi sağlık güvencesine sahip olursunuz. Çok daha iyi sağlık güvencesine sahip olursunuz. Bence Kanada halkı bundan hoşlanacaktır, tabii açıklanırsa” ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

ABD Başkanı Donald Trump "Putin ve Zelenskiy savaşı sonlandırmak istiyor"
Dünya

ABD Başkanı Donald Trump "Putin ve Zelenskiy savaşı sonlandırmak istiyor"

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin savaşı sonlandırmak istediğini söyledi.

Trump'tan bir tehdit daha Yarın Gazze'yle ilgili sert bir tavır takınacağım
Dünya

Trump'tan bir tehdit daha Yarın Gazze'yle ilgili sert bir tavır takınacağım

Daha önce Hamas'a seslenerek, ''Tüm rehineler Cumartesi günü saat 12.00'ye kadar bırakılmazsa ateşkes iptal edilsin. Bırakın kıyamet kopsun'' diyen ABD Başkanı Donald Trump, Hamas'ın İsrailli rehineleri bırakacağını açıklamasına rağmen yeni bir tehditte bulundu. Trump, ''Yarın Gazze'yle ilgili sert bir tavır takınacağım. İsrail'in ne yapacağından emin değilim'' dedi.

ABD Başkanı Trump, Hindistan Başbakanı Modi’yi Beyaz Saray’da ağırladı
Dünya

ABD Başkanı Trump, Hindistan Başbakanı Modi’yi Beyaz Saray’da ağırladı

ABD Başkanı Donald Trump ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Beyaz Saray’da gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Donald Trump’tan Elon Musk’a yetki kararnamesi
Dünya

ABD Başkanı Donald Trump’tan Elon Musk’a yetki kararnamesi

ABD Başkanı Donald Trump, kamu kurumlarının işten çıkarmalar yapmak ve işe alımları sınırlamak üzere Elon Musk’ın başında bulunduğu Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE) ile "koordinasyon ve istişare" yapmasını öngören bir başkanlık kararnamesi imzaladı.

ABD Başkanı Trump’tan bir tasarruf hamlesi daha peni üretimini israf dedi
Dünya

ABD Başkanı Trump’tan bir tasarruf hamlesi daha peni üretimini israf dedi

ABD Başkanı Donald Trump, üretimi 2 sentten daha pahalıya mal olan bozuk paraların basılmasını "israf" olarak niteleyerek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’e yeni "peni" üretimini durdurma talimatı verdiğini açıkladı.

Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanlığı İçin O İsmi Aday Gösterdi
Dünya

Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanlığı İçin O İsmi Aday Gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump, 2025’te göreve başlamadan önce kabinesini oluşturmaya devam ediyor. Florida Senatörü Marco Rubio'yu Dışişleri Bakanlığı için aday gösteren Trump, Rubio’yu özgürlüğün güçlü bir sesi ve düşmanlara karşı korkusuz bir lider olarak tanımladı.