Yıllık cirosu 750 milyon Euro’yu bulan Kilit Şirketler Grubu, yeni otel yatırımları yerine, ülke ekonomisine ve turizmine katma değer yaratacak, farkındalık oluşturacak projelere yöneliyor. Kilit Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit, yeni otel yatırımları yerine, kaliteyi ve kişi başı turist gelirini artıracak yeni marka ve projelere ağırlık vereceklerini söyledi.
Nirvana Hotels ve Crstyal Otel, Cosmos Theatre markalarının yanına Cosmos Moonligt katamaran gemisini de eklemek istediklerini belirten Kilit, gruba bağlı 20 otelde 30 bin yatak kapasitesi bulunduğunu kaydetti. Kilit, “Bütün şirketlerimizde 13 bin kişi istihdam ediliyor. Toplam grup ciromuz yıllık 750 milyon Euro. Bunun 350 milyon Euro’su ise ihracattan sağlanıyor” dedi.
Turiste verilen hizmet, yiyecek- içecek ürünü ile personel kalitesini artırmak için çalıştıklarını anlatan Tuncay Kilit, şöyle konuştu: “Bundan sonra otel yatırımı yapmayacağız. Bölgemizde artık otel yatırımı yerine hizmet kalitesini yükseltecek, rakip ülkelerle rekabet edebilmek için turizmde farkındalık yaratmak, ülkemize, turizme ve ekonomiye katma değer yaratacak projelere odaklandık. Bunun için yapımı 4 yıl süren kendi sınıfında dünyada ve Türkiye’de bir benzeri olmayan ‘Cosmos Moonlight’ katamaranı farklı etkinlikler için hizmete sunuyoruz.”
“Personelimiz için lojman sayısını artıracağız”
Otel ve tüm grup şirketlerde 13 bin çalışan bulunduğuna dikkat çeken Tuncay Kilit, personeli korumak için lojman yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Personelin yarısına yakının lojmanlarda kaldığını vurgulayan Kilit, “Personelimizin sosyal yaşam alanlarının güçlendirilmesi ve daha fazla personelin lojmanlarda barındırılması için projelerimizi devreye alacağız” dedi.
“Otellerimizin gıda ihtiyacını kendi üretimimizle karşılıyoruz”
Turizmde sürdürülebilirliği sağlamak için enerji ve mutfak hizmetlerinde kaliteyi daha da artıracak işler yaptıklarını ifade eden Kilit, “Ülkemizde kimse ile rekabet etmiyoruz. Kilit Grup olarak diğer şirketlerimizle birlikte Antalya ve ülke ekonomisine istihdam, vergi ve diğer faaliyetlerimizle katkı koyuyoruz. Yeni konsept otellerimizde misafir memnuniyetine önem veriyoruz. Yiyeceğinden içeceğine kadar müşteri memnuniyeti önceliğimiz. Otellerimizde kendi şirketimiz tarafından yapılan dondurma makinesini kullanıyor ve dünyaya ihraç ediyoruz. Vegan dondurma ve vegan ürünler yaratarak müşteriye hizmet veriyoruz ve ilkleri gerçekleştiriyoruz. Otellerimizin gıda, et ve meyve-sebze ihtiyacının büyük bölümünü kendi üretimimizle karşılıyoruz” açıklamasını yaptı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)