Tunceli'de yaylada rahatsızlanan kadının imdadına jandarma, UMKE ve sağlık ekipleri yetişti.
Edinilen bilgiye göre, Pülümür ilçesine bağlı Kocatepe köyü sınırlarında yer alan Buyer Dağı kırsalındaki Merg Yaylası'nda, hayvancılıkla uğraşan 50 yaşındaki H.G., rahatsızlandı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarda, kişinin tansiyon ve kronik rahatsızlıkları nedeniyle genel durumunun bozulduğu ve kendisine ulaşılamadığı bildirildi. İhbarın ardından bölgeye UMKE, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Zorlu arazi şartları nedeniyle ambulans Kocatepe köyü yakınında konuşlandırılırken, UMKE ekipleri jandarma desteğiyle yaylaya yaya olarak intikal etti. Ekiplerin koordineli çalışmaları sonucunda H.G.'ye ulaşılarak olay yerinde ilk tıbbi müdahalesi yapıldı. Ardından hasta, UMKE ekiplerinin refakatiyle ambulansın bulunduğu noktaya taşındı ve burada 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi. H.G., Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Tunceli İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların sağlık ihtiyaçlarının titizlikle takip edildiğini vurgulayarak, benzer durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin 7 gün 24 saat hizmet verdiğini hatırlattı. H.G.'nin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Duran, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)