Tuncelili kick boks sporcusu Erivan Barut, Portekiz’in Lizbon şehrinde gerçekleştirilen Kick Boks Dünya Şampiyonası finalinde İsrailli rakibini büyük farkla yenerek şampiyon oldu. Türkiye ve Tunceli’ye yaşattığı gururu, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile telefonda paylaşan Erivan Barut, Türkiye’nin spor anlamında da ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi.
Tunceli’de 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, 17-25 Kasım tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon şehrinde düzenlenen Büyükler Kick Boks Dünya Şampiyonası’na Türkiye’yi temsilen katıldı. Polonyalı ve Hırvat rakiplerini yenerek finale yükselen Erivan Barut, finalde de İsrailli rakibini büyük bir farkla yenerek şampiyon oldu.
Türkiye ve Tunceli’ye yaşattığı gururu Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile telefonda paylaşan Erivan Barut, “Polonyalı, Hırvat ve finalde de İsrailli rakibime karşı çok üstün performans sergileyerek İstiklal Marşımızı okutmak ve bayrağımızı dalgalandırmak nasip oldu. Tüm dünyaya Türkiye’nin ne kadar güçlü olduğunu bir kere daha gösterdik” dedi.
Erivan Barut ile Tunceli ve ülke olarak gurur duyduklarını dile getiren Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ise, “Şampiyonaya bir çok ülke katıldı. Ancak büyükler kategorisinde Tuncelili Erivan dünya şampiyonu oldu. Seninle gurur duyuyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde bu başarıyı yakalaman ayrıca önemli. Türk kadının gücünü tüm dünyaya göstermiş oldun” ifadelerini kullandı.
Dersim Kick Boks Spor Kulübü Antrenörü Gürsel Tayam da, “Erivan kick boks, muaythai ve boksta gerek ülkemizde gerek Avrupa’da gerekse dünyada önemli dereceler elde etti. En son Portekiz’de dünya şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur daha yaşattı. Sporcumu tebrik ediyorum” diye konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)