Turgutlu Belediyesinin okul öncesi eğitimi ve üç öğün beslenme programını ücretsiz vererek Türkiye’de bir ilke imza attığı Çocuk Kültür Merkezlerinde eğitim gören öğrenciler ‘İlk Havuzum’ projesi ile sıcak yaz günlerinde havuzla tanıştı.
Turgutlu Belediyesinin imza projeleri arasında yer alan Mustafa Kemal Mahallesi ile Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinde eğitim gören minik öğrenciler, geçen yıl hayata geçirilen “İlk Havuzum” projesi ile yüzmenin keyfini çıkardılar. Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen proje kapsamında Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinde eğitim gören çocuklara, alanlarında uzman eğitmenler tarafından su sporları ve yüzme teknikleri ile ilgili bilgi verildi. Çocuklar kendileri için ayrılan özel bölümde hem öğrendiklerini uygulama imkanı buldular hem de gönüllerince bir gün geçirdiler.
“Evlatlarımızı kaliteli eğitim ile tanıştırmaya devam edeceğiz”
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Sunduğumuz imkanlarla Türkiye’ye örnek olan Çocuk Kültür Sanat Merkezlerimizde eğitim gören miniklerimizi havuzla tanıştırdık. Evlatlarımız sıcak yaz günlerinde gayet keyifli vakit geçirdi. Hem eğlendiler hem de yüzme branşı ile ilgili bilgileri öğrendiler. ‘Bu şehrin çocukları eşit olana dek çalışmaya devam edeceğimizin sözünü vermiştik’ bu sözü tutmanın haklı gururunu ve mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz. Çocuk Kültür Sanat Merkezlerimizin sayısını arttırmaya, evlatlarımızı kaliteli eğitim ile tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)