Balıkesir

Turhan Çömez: 'Özgür Özel'in İYİ Parti'den Oy İstemesi Siyasi Kalpazanlık - Haberler

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turhan Çömez "Bir başka partiden 'ben sizden oy istiyorum' demek bir siyasi kalpazanlıktır ve bir çaresizliktir" dedi.

Turhan Çömez: 'Özgür Özel'in İYİ Parti'den Oy İstemesi Siyasi Kalpazanlık - Haberler

BALIKESİR (İHA) - İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turhan Çömez "Bir başka partiden 'ben sizden oy istiyorum' demek bir siyasi kalpazanlıktır ve bir çaresizliktir" dedi.
İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turhan Çömez seçim çalışmaları dahilinde Edremit Körfez bölgesinde gazeteciler ile iftar sonrasında bir araya geldi. Seçim çalışmaları ve projeleri hakkında gazetecilere bilgi veren Çömez, Balıkesir’e kazandırmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenen İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez “CHP'nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'e bir mesajım var. Sayın Özgür Özel en son Manisa'da, ondan önce Ordu'da gittiği birçok yerde İYİ Partililerden oy istiyorum diyor. Bir kere bu siyasi kalpazanlıktır. Bir başka partiden 'ben sizden oy istiyorum' demek bir siyasi kalpazanlıktır ve bir çaresizliktir” dedi.
CHP Genel Başkanı Özel’in önce kendi partisinden oy istemesi gerektiğinin altını çizen Çömez “Özgür Bey önce CHP'lileri ikna etmesi lazım. Önce onların oyuna talip olması lazım. Ondan sonra bütün partilerden oy istemesini anlayışla karşılarım. Ama özellikle İYİ Parti'yi hedef olarak oy istemesi bana göre bir siyasi kalpazanlıktır. Bence bundan vazgeçmesi bir an önce şart. Aksi halde aksi halde başta Balıkesir olmak üzere tüm kamuoyu Özgür Bey'in hem kendi partisine hem de adaylarına güvenmediği kanaatine varacaktır ki adayı için büyük bir zaaftır, partisi için büyük bir zaaftır” dedi.
Özgür Özel’in DEM’lilerden oy istemesi gerektiğini ifade eden Turhan Çömez, “Bu arada bir tavsiyem daha var kendisine. Bence Özgür Bey DEM'lilerden oy istesin. İyilerden oy alması mümkün değil. DEM'lilerden oy istesin ve bana göre böyle yaparsa kendisine daha doğru bir siyasi yol haritası çizmiş olur. Önce bunun bir altını çizeyim” diye konuştu.
Özel bir ziyaret için Edremit’e gelen ve kendisiyle aynı otelde kalan CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Turhan Çömez “Bu akşam tabii biz bölge çalışması yaparken Sayın Kılıçdaroğlu otelimize gelmiş. Ben kendisiyle görüşmedim. Tabii ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu yaklaşık yirmi beş yıldır tanırım. 22. dönemde kendisiyle birlikte milletvekilliği yaptık. O dönemden kalma bir hukukumuz var. Geçtiğimiz genel seçimlerde de Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayıydı. Biz tabii kendisini destekledik ve kendisini Millet İttifakı'nın adayı olarak hem sahiplendik hem de Balıkesir'de hepiniz biliyorsunuz çok ciddi destek olduk. Ben sanıyorum Sayın Kılıçdaroğlu bu desteğimize karşılık vermek üzere bana desteğini açıklamak üzere geldi. Benim beklentim o yönde. Bekleyeceğiz bakalım” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bolvadin'de Yoğun Yağışlar Köylere Zarar Verdi
Bölgesel

Bolvadin'de Yoğun Yağışlar Köylere Zarar Verdi

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde aniden bastıran yağış hayatı olumsuz etkilerken, yağış sonrası oluşan sel bazı köylerde yollara zarar verdi.

Bilecik'te Gölpazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı
Bölgesel

Bilecik'te Gölpazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Gölpazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapılırken, köy muhtarlarından birlik encümen seçimi yapıldı.

Belediye Başkanı Ali Ulusoy'danEmek ve Dayanışma Günü Kutlaması
Bölgesel

Belediye Başkanı Ali Ulusoy'danEmek ve Dayanışma Günü Kutlaması

Belediye Başkanı Ali Ulusoy, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Batman Kozluk'da akıl ve zeka oyunları turnuvası
Etkinlik

Batman Kozluk'da akıl ve zeka oyunları turnuvası

Batman’ın Kozluk ilçesinde akıl ve zeka oyunları turnuvası yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Burdur Dışı Sevkler Son Buluyor! Burdur'da Anjiyo Merkezi Hizmete Başladı
Bölgesel

Burdur Dışı Sevkler Son Buluyor! Burdur'da Anjiyo Merkezi Hizmete Başladı

Burdur Devlet Hastanesi'nde bugün itibarıyla hasta kabulüne başlayan Anjiyo Merkezi ile kalp hastalıklarının teşhis ve tedavisinde önemli bir adım atıldı. Detaylar haberimizde...

Bucak'ta bayan eleman alınacak! Hemen başvurun
Eleman İlanı

Bucak'ta bayan eleman alınacak! Hemen başvurun

Burdur'un Bucak ilçesinde bulunan Gülköy Pide Salonu'nda çalışmak üzere bayan garson ve mutfak elemanı alımı yapılacaktır.