Aksaray

Turizm Haftası'nda Aksaray'da Renkli Etkinlik: Ihlara Vadisi'nde Doğa Yürüyüşü

Aksaray'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında dünyanın en büyük ikinci kanyonu Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı.

Turizm Haftası'nda Aksaray'da Renkli Etkinlik: Ihlara Vadisi'nde Doğa Yürüyüşü

AKSARAY (İHA) - Aksaray'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında dünyanın en büyük ikinci kanyonu Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı.
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Aksaray Valiliği tarafından dünyanın en büyük ikinci kanyonu Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Protokol ve öğrencilerin yoğun katılımıyla yapılan yürüyüşte doğayla iç içe bir etkinlik yapıldı. Yürüyüşe katılan, yabancı ülkeler ve farklı şehirlerden gelerek Ihlara Vadisi'ni ilk kez keşfeden öğrenciler heyecanını dile getirirken, turizm açısından önemli bir merkez olduğunu belirten Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise yılda 1 buçuk milyon turistin Aksaray'ı gezdiğini anlattı. Ihlara Beldesi'nden giriş yapılarak başlayan Turizm Haftası etkinliği 14 kilometrelik doğa yürüyüşünün ardından Belisırma köyünde son buldu.
Hem inanç turizmi merkezi olduğunu hem de Kapadokya'nın giriş kapısı olduğunu belirterek Ihlara Vadisi'ni anlatan Vali Kumbuzoğlu, "15-22 Nisan Turizm Haftası vesilesiyle bugün burada gençlerle, üniversite öğrencileri ve ortaöğretim öğrencilerimizle birlikte bugün Ihlara'da yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Ihlara bir dünya markası, Aksaray'ımızın gözbebeği. Bugün de burada yürüyüş yapıyoruz. Ihlara hem Türkiye'de hem de dünyada turistlerin ilgi odağı olan bir merkezdir. Ayrıca Selime Katedrali de yanı başında. Bugün doğasıyla, yeşilliği ile gençlerimizle burada bütünleşeceğiz. Ihlara yılda 700 bin turistin ziyaret ettiği önemli bir turizm merkezidir. Yaklaşık 1 buçuk milyon civarında turist her yıl Aksaray'a geliyor. Büyük oranda Ihlara bu turist sayısını topluyor. Yaklaşık 200'ün üzerinde kilise mevcut. Bütün Türkiye'nin her tarafından inanç turizmi nedeniyle burası çok yoğun ilgi görüyor" dedi.
İlk defa Ihlara Vadisi'ni ziyaret ettiğini belirten Necla Şeşen (63), "Ihlara Vadisi'ni çok güzel gördük. Turumuza yeni başladık. Buradan başlıyoruz, aşağıya doğru ineceğiz. Görüntüler, her taraf etkileyici. Hislerimiz çok değişik, eskiler neler yaşamış, neler görmüş. Burayı herkese tavsiye ediyorum, gelip görsünler" diye konuştu.
Turizm haftasında öğrenciler için etkinliklerin gerçekleştirildiğini anlatan Habibe Mert (23), "Bugün Ihlara Vadisi'nde geziye geldik. Özellikle öğrenciler için güzel şeylerin planlandığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Somali'den Aksaray'a eğitim almak için gelen Aksaray Üniversitesi öğrencisi Adnan Al Abdullahi (21), "Çok güzel, doğa, sular, kaynaklar güzel beğendim" dedi.
Aleyna Taş (20) ise "Ihlara'yı geziyoruz. Daha önce hiç buraya gelmemiştim. Çok merak ediyordum. Aksaray deyince de aklıma burası geliyor. O yüzden mutluyum" diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

EBYÜ'de Algoritma Sanat Etkinliği
Bölgesel

EBYÜ'de Algoritma Sanat Etkinliği

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde (EBYÜ) Algoritma Sanat Etkinliği gerçekleşti.

Turistler, Çıralı'ya caretta carettaları görmek için geliyor
Bölgesel

Turistler, Çıralı'ya caretta carettaları görmek için geliyor

Kemer’de bulunan dünyaca ünlü Çıralı Plajı'nda "Caretta Caretta İlk Yuva" etkinliği düzenlendi.

ERÜ Gelengilere Yem Bırakma Etkinliğiyle Ekosistemi Destekliyor
Etkinlik

ERÜ Gelengilere Yem Bırakma Etkinliğiyle Ekosistemi Destekliyor

Erciyes Üniversitesi ekosisteminin simgesi haline gelen gelengiler için beslenme etkinliği düzenlendi.

Çankırı’da 1 Mayıs coşku ile kutlandı
Etkinlik

Çankırı’da 1 Mayıs coşku ile kutlandı

Çankırı’da 1 Mayıs İşçi Bayramı, coşkuyla kutlandı. Kutlamalar dron ile görüntülendi.

Afyonkarahisar’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Etkinlikleri
Etkinlik

Afyonkarahisar’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Etkinlikleri

Yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları başladı.

Nazilli'de '1 Kitap 1000 Pencere' Etkinliği Yapıldı
Etkinlik

Nazilli'de '1 Kitap 1000 Pencere' Etkinliği Yapıldı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘1 Kitap 1000 Pencere’ kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Yüzlerce öğrenci ilçe protokol üyeleri ile birlikte parkta 1 saat süresince kitap okudu.