Turizmde berber kuaför kapalı sorunu: MATSO muaf tutulma talebinde!

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Ticaret Bakanlığı’nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasında turizm bölgelerinin muaf tutulması gerektiğini söyledi

Turizmde berber kuaför kapalı sorunu: MATSO muaf tutulma talebinde!

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Ticaret Bakanlığı’nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasında turizm bölgelerinin muaf tutulması gerektiğini söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Ticaret Bakanlığı'nın 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe geçtiği berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının turizm bölgelerindeki işletmeler için ciddi sorunlara yol açacağını belirterek turizm bölgelerinin bu uygulamadan muaf tutulması gerektiğini söyledi. Turizm bölgelerindeki işletmelerde sezonun en yoğun olduğu dönemde iş yapabildiklerine ancak bu tür işletmelerin turizm sezonu dışında kapalı olduğunu kaydeden Başkan Güngör, kış boyu turizm sezonuna hazırlık sürecinde söz konusu işletmelerin ağır mali yükler altına girerek turizm sezonuna hazırlandıklarını ve bu uygulamanın işletmelerin ekonomik dengelerini negatif yönde etkileyeceğini vurguladı.

Sektörden gelen tepkiler üzerine ertelenmişti
Turizm bölgelerindeki işletmelerin bir yandan yüksek kira maliyetleriyle bir yandan da personellerin çoğunun da ciro üzerinden maaş aldığını dile getiren Başkan Güngör; “Bu işletmelerin Pazar günü kapalı olması turizm bölgelerinde hem işletme sahiplerini hem de turistleri olumsuz etkileyecektir. Ayrıca söz konusu uygulamanın yasal olmayan işletmelerin ortaya çıkmasına, turizm ve turizme bağlı sektörlerde ciddi bir ekonomik kayba neden olabileceği öngörülmekte olup; devletimize söz konusu uygulamadan turizm bölgesi için kararın muaf tutulması gerektiği çağrısında bulunuyoruz” dedi. Ticaret Bakanlığı, 18 Ağustos 2022 tarihinde berber, kuaför ve güzellik salonları için haftanın bir günü kapalı olma kararını alarak tüm valiliklere göndermişti. Ancak sektörden gelen tepki ve talepler üzerine bu kararın uygulanması 1 Temmuz 2024 tarihine ertelenmişti.

Antalya’da pazar günleri kapalı
Ticaret Bakanlığı, 6585 sayılı Kanun’un 13’üncü maddesi gereğince ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının (alışveriş merkezlerinin içinde faaliyet gösterenler dahil) ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla haftanın bir günü kapalı olması kararını uygulamaya geçti. Antalya Valiliği de Pazar günleri için bu kuralın geçerli olmasına karar verdi ve Pazar günleri açık olan işletmelerin tespiti durumunda idari yaptırım uygulanacağını duyurdu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da 17 Mart 2025 elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

Afyonkarahisar'da 17 Mart 2025 elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak

Afyonkarahisar'da 17 Mart 2025 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

17 Mart Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

17 Mart Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Muğla'da 17 Mart 2025 Pazartesi Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

 Antalya’da kaybolan fotoğrafçı, 10 gün sonra balkonda ölü bulundu
3. Sayfa

Antalya’da kaybolan fotoğrafçı, 10 gün sonra balkonda ölü bulundu

Antalya'da otellerde fotoğrafçılık yaptığı öğrenilen ve kendisine 10 gündür ulaşılamayan şahıs evinin balkonunda ölü olarak bulundu.

Burdur’da park halindeki otomobilde bir kişi ölü bulundu
3. Sayfa

Burdur’da park halindeki otomobilde bir kişi ölü bulundu

Burdur merkez Bahçelievler Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi’nde park halindeki bir otomobilde hareketsiz yatan bir kişi gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Burdur'da sobadan yangın çıktı Ekiplerden hızlı müdahale
3. Sayfa

Burdur'da sobadan yangın çıktı Ekiplerden hızlı müdahale

Burdur'da işçilerin kaldığı evde yanar vaziyette bırakılan sobadan kaynaklanan yangın, itfaiye ekiplerinin erken müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Çanakkale’de tarım arazisinde çıkan yangın ormanlık alana sıçradı
3. Sayfa

Çanakkale’de tarım arazisinde çıkan yangın ormanlık alana sıçradı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Evciler köyünde tarlada başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı