Burdur

Türkiye'de bir ilk! MAKÜ'de gerçekleştirildi Kitaplaştırıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özkan Elmaz’ın koordinatörlüğündeki "Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının Yaygınlaştırılması" projesinin 4. eğitim toplantısı, MAKÜ Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirildi. Projede elde edilen başarılar ve protokoller kitaplaştırıldı.

Türkiye'de bir ilk! MAKÜ'de gerçekleştirildi Kitaplaştırıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özkan Elmaz’ın koordinatörlüğünü yaptığı "Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının Yaygınlaştırılması" projesinin 4. eğitim toplantısı MAKÜ Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Burdur Veteriner Hekimler Odası ve Portekiz Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden proje ortakları ve Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği ile Kırmızı Et Üreticileri Birliği temsilcileri katıldı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özkan Elmaz’ın proje koordinatörlüğünü yaptığı, Dışişleri Bakanlığına bağlı Türkiye Ulusal Ajansı'nın 2021 yılı Erasmus + Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) Projeleri Faaliyeti kapsamında kabul edilen; Türkiye, İtalya ve Portekiz’den proje ortaklarının yer aldığı 2021-1-TR01-KA220-VET-000025255 nolu WELFARUMINANT “Dissemination of Animal Welfare Practices in Farmed Ruminants (Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının Yaygınlaştırılması)” isimli projenin bilimsel faaliyeti kapsamında 08 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda projenin hedefleri, faaliyetleri ve proje çıktıları ele alındı.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Özkan Elmaz yaptığı açılış konuşmasında proje çıktıları olarak 6 kitap basıldığını, proje ortaklarından Lizbon Üniversitesinin de girişimleriyle Lizbon’da süt ve besi sığırı eğitimi aldıklarını, Burdur’da “Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının Yaygınlaştırılması” kapsamında yapılan çalışmaları ve İtalya’nın Milano şehrinde koyun ve keçi yetiştiriciliği kapsamında aldıkları eğitimi anlattı.

Protokoller Kitaplaştırıldı

Türkiye’de ilk defa Hayvan Refahı Protokolleri Welfaruminant Projesi Kapsamında kitaplaştırıldı. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Özkan Elmaz’ın ve proje ortaklarının da çalışmalarıyla kitaplaştırılan protokoller sayesinde veteriner hekimler, ziraat mühendisleri, çiftçiler ve diğer teknik personeller süt sığırı, buzağı, besi sığırı, koyun ve keçi refahı konusunda bilgi edinebilecekler.

Yapılan gezi ve alınan eğitimlerden oluşan kısa film gösteriminin de sunulduğu toplantıda Proje ortaklarından Burdur Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Veteriner Hekim Kazım Üstüner de bir konuşma yaparak, bu projenin ülkeler arası dostluğu da pekiştirdiğini, proje ortağı Veteriner Hakimleri Odası olarak yurtdışında yapılan çalışmalara katıldıklarını ve hayvancılık alanında farklı çalışmaları gözlemleme fırsatı yakaladıklarını dile getirerek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Yine Proje ortaklarından İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Veli Peksüslü de bir konuşma yaparak, Projede hem akademiyle, hem de meslektaşlarıyla hareket ettiklerini, Üniversite, Sivil Toplum Kuruluşu, kamu kuruluşları, üreticiler ve halk ile işbirliğinin sağlanmasının en önemli konulardan biri olduğunun altını çizdi. Bu proje ile bunun en iyi şekilde yapıldığını söyledi ve projenin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu aktardı.

Toplantıda proje ortakları arasında bulunan İtalya ve Portekiz’den gelen katılımcılar da kendi ülkelerindeki çalışmaları aktardılar.

Toplanı plaket takdimi ile sona erdi.

Türkiye'de bir ilk! MAKÜ'de gerçekleştirildi KitaplaştırıldıTürkiye'de bir ilk! MAKÜ'de gerçekleştirildi KitaplaştırıldıTürkiye'de bir ilk! MAKÜ'de gerçekleştirildi KitaplaştırıldıTürkiye'de bir ilk! MAKÜ'de gerçekleştirildi KitaplaştırıldıTürkiye'de bir ilk! MAKÜ'de gerçekleştirildi KitaplaştırıldıTürkiye'de bir ilk! MAKÜ'de gerçekleştirildi Kitaplaştırıldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde Makü’den Farkındalık Etkinliği
Bölgesel

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde Makü’den Farkındalık Etkinliği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Göçmen Kuşlar dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Toplumsal Katkı
3. Sayfa

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Toplumsal Katkı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, toplumsal sorumluluk bilinciyle Hüsnü Bayer Ortaokulu’nun 5. sınıf öğrencilerine Kuran-ı Kerim dersleri vermeye başladı.

BAL'da Burdur'u kim temsil edecek? Baraj Maçı Tarih, Yer ve Saat Belli Oldu!
Spor

BAL'da Burdur'u kim temsil edecek? Baraj Maçı Tarih, Yer ve Saat Belli Oldu!

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) Burdur'u gelecek sezon temsil edecek takımı belirleyecek baraj maçı yer ve zamanı belli oldu. Kazanan BAL'a yükselirken, kaybeden takım Amatör Küme'de oynayacak.

Sportif Dron yarışlarına MAKÜ damga vurdu
Bölgesel

Sportif Dron yarışlarına MAKÜ damga vurdu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ÜNİLİG kapsamında 9 -10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Sportif Dron” yarışları İstiklal yerleşkesinde bulunan MAKÜ Stadyumun da gerçekleştirildi.

Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Canlandı! MAKÜ Öğrencilerinden Dikkat Çekici Proje
Bölgesel

Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Canlandı! MAKÜ Öğrencilerinden Dikkat Çekici Proje

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u modern teknolojiyle buluşturarak dikkat çekici bir projeye imza attı. Yapay zeka ve metahuman teknolojisi ile oluşturulan Mehmet Akif Ersoy heykeli, ziyaretçilerin sorularını yanıtlayabiliyor ve şiir okuyabiliyor.

Türk Müziği İnekleri Sakinleştiriyor Süt Verimini Artırıyor!
Bölgesel

Türk Müziği İnekleri Sakinleştiriyor Süt Verimini Artırıyor!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde yürütülen "Türk Müziğinin Süt İneklerinin Hormon ve Süt Verimi Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi" projesinde ineklere Türk müziği dinletilerek süt veriminin arttığı gözlemlendi.