Türkiye’de elektrikli otomobil kullanımı hızla yaygınlaşıyor. TÜİK verilerine göre Ağustos 2026 itibarıyla trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı 472 bin 157’ye ulaştı. Elektrikli otomobil sayısındaki yıllık artış yüzde 53,2 olurken, hibrit araçlarda da dikkat çekici yükseliş yaşandı.
Türkiye’de otomobil tercihlerinde elektrikli ve hibrit modellere yönelim sürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı Ağustos 2026 itibarıyla 472 bin 157 olarak kayıtlara geçti.
Elektrikli otomobillerin Türkiye’deki toplam kayıtlı otomobiller içerisindeki payı ise yüzde 2,62’ye yükseldi.
Elektrikli otomobil sayısındaki değişim son yıllarda hız kazandı. Türkiye’de 2015 yılında yalnızca 565 elektrikli otomobil bulunurken, bu sayı 2024 yılında 183 bin 776’ya, 2025 yılında ise 370 bin 591’e ulaştı.
Ağustos 2025’te 308 bin 217 olan trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, Ağustos 2026’da yüzde 53,2 artışla 472 bin 157’ye çıktı.
Böylece elektrikli otomobillerin Türkiye otomotiv pazarındaki ağırlığı bir kez daha artmış oldu.
Elektrikli otomobil sayısındaki yükselişte şarj altyapısının genişlemesi, farklı markaların yeni elektrikli modelleri Türkiye pazarına sunması ve sürücülerin elektrikli araçlara yönelik ilgisinin artması etkili oldu.
Türkiye’nin otomobili Togg’un pazardaki varlığının güçlenmesi de elektrikli otomobil sayısındaki yükselişi destekleyen unsurlar arasında yer aldı.
Türkiye’de yalnızca tamamen elektrikli otomobiller değil, hibrit modeller de hızla yaygınlaşıyor.
Trafiğe kayıtlı hibrit otomobil sayısı 2019 yılında 13 bin 877 seviyesindeyken, 2023’te 222 bin 328’e, 2024’te 391 bin 296’ya ve 2025’te 697 bin 27’ye yükseldi.
Ağustos 2026 itibarıyla Türkiye’deki hibrit otomobil sayısı 896 bin 270’e ulaştı.
Hibrit otomobillerin toplam kayıtlı otomobiller içerisindeki payındaki yükseliş de dikkat çekti.
2025 yılında yüzde 4 seviyesinde bulunan hibrit otomobillerin payı, Ağustos 2026 itibarıyla yüzde 4,97’ye çıktı. Bu oran, Türkiye’de trafiğe kayıtlı yaklaşık her 20 otomobilden birinin hibrit olduğunu gösteriyor.
Elektrikli ve hibrit otomobillerdeki yükselişin devam etmesiyle Türkiye’de otomobil parkının yakıt türlerine göre dağılımında da önemli bir dönüşüm yaşanıyor.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)