Türkiye Diyanet Vakfı İLKSAY, aile kavramının önemine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir roman yarışması düzenliyor.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), İlim Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı (İLKSAY), 2025 Aile Haftası dolayısıyla düzenleyeceği “Ailem: En Değerli Hazinem” temalı roman yarışması için başvuruları kabul etmeye başladı.
Yarışmanın seçici kurulunda; Naime Erkovan, Emre Ergin, Ayla Abak, Kadir Daniş ve Ayşegül Genç gibi edebiyatçılar yer alıyor. Yarışmaya, 18 yaşını doldurmuş ve Türkçe yazabilen yurt içi ve yurt dışından herkes katılabilecek. Romanların, 15 yaş ve üzeri okuyuculara hitap etmesi ve aile konulu özgün nitelik taşıması gerekecek. Milli, dini ve manevi değerlere aykırı içerikler değerlendirme dışı bırakılacak.
Başvurular yalnızca “yarisma.ilksay@tdv.org” adresi üzerinden kabul edilecek. Son başvuru tarihi 11 Nisan 2025 saat 17.00 olarak belirlenirken, bu tarihten sonra gönderilen eserler kabul edilmeyecek. Yarışma hakkında detaylı bilgi internet adresi üzerinden alınabilecek.
Yarışmada birinciye 50 bin TL, ikinciye 35 bin TL, üçüncüye ise 20 bin TL para ödülü takdim edilecek. Ayrıca mansiyon ödülü de sahibini bulacak. Sonuçlar 15 Mayıs 2025 tarihinde açıklanacak. Ödül töreni ise ileri bir tarihte duyurulacak.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)