Türkiye ehliyet affı için gün sayıyor!

Yaklaşık 1 milyon insan, ehliyet affı için vatandaşlar gün sayıyor. Uşak Milletvekili 1 milyon kişinin ehliyetini kaptırdığını ve acilen ehliyet affı getirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye ehliyet affı için gün sayıyor!

Yaklaşık 1 milyon insan, ehliyet affı için vatandaşlar gün sayıyor. Uşak Milletvekili 1 milyon kişinin ehliyetini kaptırdığını ve acilen ehliyet affı getirilmesi gerektiğini belirtti. Avrupa ülkelerinde ehliyetlerin nasıl el konulduğuna dair bilgi veren ve Türkiye’de ki ehliyete el koyma şartlarının Avrupa standartlarında olmadığını belirten Özkan Yalım; 1600 motora kadar olan tüm sıfır araçlarda ÖTV’nin sıfırlanacağının müjdesini de verdi. Yalım, ehliyet affı ve tüm sürücüleri ilgilendiren konularda şu açıklamaları yaptı;

1 milyon kişi ehliyetini kaptırdı; bunlara, ölümlü kazalar haricinde olan vatandaşlarımıza, her ne sebepten olursa olsun en azından bir sefere mahsus ehliyet affını muhakkak getirmemiz gerekiyor. Mersin Milletvekili MHP’li arkadaşımız da bunu gündeme getirdi, aynı şekilde destekliyor. Kesinlikle, tekrar bunun altını çizerek istiyoruz, 1 milyon vatandaşımız adına ehliyet affını talep ediyoruz.

Şimdi, ehliyet affını talep ederken burada uygulanmayan bir sorun var. Bakın, bunu özellikle Ulaştırma Bakanına anlattım, AK PARTİ’li vekil arkadaşlarımıza da Cumhur İttifakı milletvekili arkadaşlarıma da anlatmak istiyorum. Avrupa’da, bir ehliyetle suç işlendiği zaman işlediği kategorinin ehliyeti alınır. Yani örnek veriyorum, B ehliyetiyle ehliyetini kaptırdığında sadece B ehliyetinden mahrum kalır. Eğer o kişi profesyonel anlamda minibüs, otobüs, kamyon veya tır şoförü ise o ehliyetini yani ağır vasıta ehliyetini kaptırmaz, elinden o hakkı alınmaz. Böylelikle ailesine, evine ekmek parasını götürebileceği işine devam eder. Bunun da düzenlenmesi gerektiğinin özellikle altını çiziyorum.

Diğer bir taraftan, yine, trafikteki sorunlar devam ediyor biliyorsunuz. 2023’ten itibaren birçok vatandaşımız araçlarının trafik sigortasını yaptıracak firma bulamamaktadır. Çünkü neredeyse piyasadaki sigorta yapan firmaların yüzde 90’ına yakını yabancıların eline geçti. Bu sebepten dolayı da birçok vatandaşımız araç sigortası yaptıramamaktadır. Bakın, bunun yanında araç sigortası fiyatları, rakamları çıktı meydana. İlk başlayan minimum bir araç, sigorta yaptıracak olan bir kişi 4.424 TL’yle başlayıp 14.745 TL’ye yani bir araca sadece trafik sigortasına 4.400 TL’den başlayan, 14 bin TL’ye kadar çıkan bir rakamla bugün vatandaşlarımız araç trafik sigortasını, zaruri trafik sigortasını yaptıramaz hâle geldiler. Bunun sebebi de birçok vatandaş trafik sigortası yaptırmadan kaçak binecektir. Umarım, bu sorunun da kesinlikle giderilmesi lazım.

Diğer bir yandan, 6 milyon araç TÜV’den geçmemiştir. Neden? Çünkü araç muayenelerinde çok afaki rakam da yüksek. Yılbaşından itibaren de bu geceye yüzde 100’e yakın bir zam devam ediyoruz. Bunun için de özellikle araç muayene ücretlerinin de düşürülmesi gerektiğini, on beş dakikada yapılan bir işlemin bu kadar afakiden çıkarılması gerektiğini belirtiyorum.

Diğer bir göçmen, engelli vatandaşlarımıza verilen çünkü onların 450 bin TL’ye kadar ÖTV muafiyeti vardı ancak şu anda 450 bin TL’ye herhangi bir araç alma imkanı yoktu. Onun için de bu, engelli vatandaşlarımıza verilen 450 bin TL’lik ÖTV muafiyetinin 1 milyon ve 1 milyon 200 bine çıkarılıp en azından 1.600 motora kadar bir araç alma payımızı vermemiz gerekiyor. Bunun Sayın yanında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da vaadini vereceğine -kesinlikle de bunu yapıyoruz destek, inşallah iktidara geldiğimizde uygulayacağız- ilk arabasını, 1.600 motora kadar olan arabasını alma miktarını tüm vatandaşlarımıza idam ettireceğiz. Sıfır ÖTV’yle ilk arabasını sahibimiz alabilecek.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Akinci

1 yıl önce / 22.12.2022

Neden af? Ehliyetlerine el konulduysa kurallara uymadıkları içindir. İnanıyorum şu an kaçak olarak araç kullananlar vardır. Dürüst, kurallara uyan ,cezasını zamanında ödeyen vatandasin suçu nedir?

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ehliyet ve ceza affı müjdesi
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ehliyet ve ceza affı müjdesi

Erdoğan, trafik ceza aflarını düzenleyeceklerini söylerken 10 bine yakın ehliyetin iade edileceğini belirtti.

Antalya ehliyetsiz sürücü motora çarptı! Sonrasında ortalık karıştı
Bölgesel

Antalya ehliyetsiz sürücü motora çarptı! Sonrasında ortalık karıştı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Kaza sonrası yaralanan motosiklet sürücüsünün yakınları, otomobil sürücüsüne saldırmak istedi. Kavgayı vatandaşlar güçlükle ayırdı.

Burdur'da Kırmızı Işık İhlali Kazaya Mal Oldu! Ehliyetsiz sürücüye ceza
Bölgesel

Burdur'da Kırmızı Işık İhlali Kazaya Mal Oldu! Ehliyetsiz sürücüye ceza

Burdur'un Tefenni ilçesinde iddiaya göre kırmızı ışık ihlali yapan kamyonet, otomobille çarpıştı. Ehliyeti olmadığı belirlenen kamyonet sürücüsüne 12 bin 977 TL para cezası kesildi.

Yalvaç'ta ehliyetsiz sürücü ortalığı darmaduman etti
3. Sayfa

Yalvaç'ta ehliyetsiz sürücü ortalığı darmaduman etti

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde caddeye kontrolsüz giren ehliyetsiz sürücü kaldırıma çarptı, bu araca çarpmamak için sürücülerinin direksiyonlarını kırdığı iki araç da birbiriyle çarpıştı. Kazada 1 çocuk hafif yaralandı.

Gazipaşa'da Motosiklet Kazası: 2 Yaralı, Ehliyetsiz Sürücülere Ceza - Haberler
3. Sayfa

Gazipaşa'da Motosiklet Kazası: 2 Yaralı, Ehliyetsiz Sürücülere Ceza - Haberler

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde iki motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 sürücü yaralandı.

Kocaeli'de  terör estiren otobüs şoförünün ehliyetine el konuldu
3. Sayfa

Kocaeli'de terör estiren otobüs şoförünün ehliyetine el konuldu

Kocaeli'de bebek arabasının katlanmaması üzerine çıkan tartışmada 4 kadın yolcu ile bir aylık bebeği araçtan indiren özel halk otobüsü şoförünün ehliyetine el konulup, aracının bağlandığı öğrenildi.