Türkiye’nin ilk beşiz kardeşten kaymakama ziyaret
Türkiye’de 3 Şubat 2001 yılında ilk olarak dünyaya gelen beşiz kardeşlerden Hamit Taha Arlı Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu’yu makamında ziyaret etti.
Türkiye’nin ilk beşizlerinden Hamit Taha Arlı, dedesi Hamit Arlı’ya dua etmek için cuma günü Hacı Ömerağa Camiinde hutbeyi dinlemek ve dua etmek, ilçede bulunan gazetecileri ziyaret etmek ve kaymakamı ziyaret etmek istediğini Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Ayrulu’ya iletti. Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü İsmail Ayrulu, Hamit Taha Arlı’nın talebini yerine getirmek için ilk olarak Kaymakam Erol Tanrıkulu’yu Babaannesi Ümmü Gülsüm Arlı ile birlikte ziyaret ziyaret etti, daha sonra Hacı Ömerağa Camiine giderek dedesi Hamit Arlı’ya dua eden Arlı, ilçede bulunan bazı gazetecileri ziyaret etti.
KAYMAKAMA TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Bucak Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Türkiye’nin ilk beşizlerden Hamit Taha Arlı’nın talepleri yerine getirildikten sonra kaymakama teşekkür etmek istemesi üzerine tekrar Kaymakamı ziyaret ederek teşekkür ederek bir süre Kaymakam Erol Tanrıkulu ile sohbet etti. Bucak Kaymakamı Tanrıkulu Hamit Taha Arlı’nın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek “Hamit bizim özel çocuklarımızdan birisi. Türkiye’nin ilk beşizlerinden birisi. Hamit ile birlikte 2001 yılında Muhammet İkbal Arlı sağlıklı, Hüseyin Fazıl, Hamit Taha, Ümmü Bilge ve Osman Emre engelli olarak yaşamlarını sürdürürken, Osman Emre 2016 yılında vefat etmişti. Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğümüz Türkiye’nin ilk beşizlerinden özel çocuklarımız Hüseyin Fazıl, Hamit Taha, Ümmü Bilge Arlı kardeşlerin her zaman yanlarında ve yanlarında olmaya da devam edecekler” dedi. Kaymakam Erol Tanrıkulu sadece beşizlerimiz değil ilçemiz genelinde 525 engelli ve özel çocuklarımız var, her zaman bunların ve ailelerin yanlarında olduklarını söyledi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)