Antalya / Kumluca

Türkiye’nin ilk ve tek Domates İhtisas Fuarı Kumluca’da büyük ilgi gördü

Başkan Köleoğlu, Katılımcılara Plaket Sunumu Gerçekleştirdi Türkiye’nin ilk ve tek Domates İhtisas Fuarının Kumluca’da gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan Başkan Köleoğlu, Kumluca EXPO Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca 

Türkiye’nin ilk ve tek Domates İhtisas Fuarı Kumluca’da büyük ilgi gördü

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK DOMATES İHTİSAS FUARI KUMLUCA EXPO SAĞLIKLI GIDANIN BAŞKENTİ KUMLUCA DOMATES İHTİSAS FUARI BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI
Başkan Köleoğlu, Katılımcılara Plaket Sunumu Gerçekleştirdi
Türkiye’nin ilk ve tek Domates İhtisas Fuarının Kumluca’da gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan Başkan Köleoğlu, Kumluca EXPO Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarı'nda stant açan domates üreticileri, çiftçiler, tedarikçiler, zirai araç ve makine üreticileri, tohum ve gübre ile fide üreticilerinin de aralarında olduğu 46 katılımcının 52 Stant açtığı stantlara fuarın son gününde de ziyaret gerçekleştirerek sektör paydaşları ile temaslarda bulundu ve onlarla sohbet etti.
Başkan Köleoğlu, fuarın son gününde sektör paydaşlarına katılımlarından ve fuara katkı sağladıklarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.
Başkan Köleoğlu: ’Kumluca’mızda, Kumluca EXPO Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarı'ndayız. Kumluca Expo, Domates Hakkında Her Şey sloganıyla domates fuarımızı gerçekleştirdik. Tohumundan başlayıp fide içerisinde çalışmaları, devamında üretim ve en sonunda paketlenmesi, ticareti noktasında bir zincir vardır. Bu zincirde de başarılı bir şekilde üreticilerimiz, üretim paydaşlarımızın tamamı burada son teknolojiyle yerinde incelemek istiyorlar. Türkiye’nin birçok noktasından gelen yaklaşık 32.000 ziyaretçiyle böyle bir fuar gerçekleştirdik. Türkiye’de ilkini gerçekleştirdiğimiz Domates İhtisas Fuarımızı, yeni sene uluslararası boyuta getireceğiz. Tüm dünyada domatesle ilgili olan tüm paydaşlarımızı Kumluca’ya davet ederek Türk tarımına katkı koymuş olacağız. ’dedi.
Çiftçinin Her Zaman Yanında Olan Başkan Köleoğlu, Çiftçiye Ücretsiz Gübre Hediye Etti
Kumluca EXPO Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarı'nda eli nasırlı çiftçinin adını, Türkiye ve dünya piyasasına duyurmak konusunda önemli hedefler gerçekleştiren Başkan Köleoğlu, sera atıklarının çevreye verdiği zararı büyük ölçüde önlediği ve birincilik ödülü alan Organik Gübreleri, çiftçiye destek vermeye devam ederek Çiftçi belgesi ile gelen üreticiye, dönüm başına 3 torba olmak üzere hediye etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da domates ihracatı yarıya düştü!
İş Dünyası

Antalya'da domates ihracatı yarıya düştü!

Antalya'da domates ihracatı Rusya-Ukrayna savaşı ve artan girdi maliyetleri nedeniyle yarıya düştü. İhracatçı Bülent Özdemir, Ukrayna'ya yapılan ihracatın yüzde 70 azaldığını ve Doğu Avrupa ülkeleriyle yeni pazarlar kurmaya çalıştıklarını açıkladı.

Emine Bederle Domates Temalı  Yemek Yarışması  yoğun ilgi
Bölgesel

Emine Bederle Domates Temalı Yemek Yarışması yoğun ilgi

Kumluca Expo Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarının ikinci gününde, Kumluca Toptancı Halinde gerçekleşen deneyimli aşçı Emine Beder, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretmeni Birgül Çitil Şimşek ve Başkan Köleoğlu’nun eşi Nurgül Köleoğlu’nun jüri üyeli

Antalya'da Domates İhtisas Fuarı açıldı
Yaşam

Antalya'da Domates İhtisas Fuarı açıldı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen Domates İhtisas Fuarı törenle açıldı.

Yozgat'ta Bu yöntemle 4 mevsim domates bereketi Dönüm başına neredeyse 30 ton ürün
Yaşam

Yozgat'ta Bu yöntemle 4 mevsim domates bereketi Dönüm başına neredeyse 30 ton ürün

Jeotermal enerji kaynakları kullanılarak kurulan serada yılın 8 ayı organik domates üretimi yapılıyor. 30 dönümden 800 ton ürün elde edilen serada çalışan 46 kişiyle Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştiriliyor. Faydalı ve sağlıklı domateslerin öne çıktığı üretimde, jeotermal enerjiyle sürdürülebilir tarımın başarısı göze çarpıyor.

Yozgat'ta jeotermal enerji 4 mevsim domates üretiyor
Yaşam

Yozgat'ta jeotermal enerji 4 mevsim domates üretiyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kurulan bir serada, jeotermal enerji kaynaklarından faydalanılarak dört mevsim organik domates üretimi gerçekleştiriliyor.

Moving Proje Kapsamında  Macaristan Başkenti  Budapeşte yapılan geziye katılan Elmalı İlçe Tarım ve Orman  Müdürü Dilek Boğatimur "Elmalı domatesleri tadım etkinliğinde en çok beğenilen ürünlerdi
Bölgesel

Moving Proje Kapsamında Macaristan Başkenti Budapeşte yapılan geziye katılan Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur "Elmalı domatesleri tadım etkinliğinde en çok beğenilen ürünlerdi

17 ülkeden 120 den fazla değerli akademisyenler, aktivistler, tarımın paydaşları, lider çiftçiler Budapeşte de Bir araya geldiler .