Bursa

Türkiye’nin ‘Maldivleri’ Salda Gölü kızıl geyiklerine kavuştu

Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan “Kızıl Geyik Üretme İstasyonu”’ndan 4 adet kızıl geyiğin nakli Burdur’a gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ‘Maldivleri’ Salda Gölü kızıl geyiklerine kavuştu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü devam edilen “Nesli tehlike altında olan türlerin tekrar eski yerlerine kazandırılması” projesi çerçevesinde Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan “Kızıl Geyik Üretme İstasyonu”’ndan 4 adet kızıl geyiğin nakli Burdur’a gerçekleştirildi.
İlk etapta 4 adet kızıl geyiğin naklini hedefleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Yaban Hayatı Teknikeri Aziz Güler’in bir aylık kapana alıştırma çalışmaları sonrasında, yeteri kadar geyiğin yakalama kapanına girmesi için 48 saat aralıksız nöbet tuttu.
Aynı anda 4 adet geyiğin kapana girmesi ile başlayan nakil sürecinde DKMP 2. Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Nihal Bilgici Yıldız ve Azizcan Sezer adeta zamana karşı bir yarış vererek kızıl geyiklerin Bursa’dan Burdur’a taşınması için gerekli çalışmalara başladı.
Öncelikle yakalama kapanı içerisindeki kızıl geyikler tek tek kapan içerisindeki huniye alınarak boynuz kesme işlemi için anestezi altına alındı.
Geyiklerin kendilerine verecekleri zararı engellemek için boynuzları güvenli bir şekilde kesilerek taşıma kafeslerine alınmadan önce geyikleri yolculuğa hazırlamak amacıyla muayeneleri yapıldı.
Yolculuk sırasında geyiklerin herhangi bir sağlık problemi yaşamaması amacıyla multi-vitamin, iç-dış parazit ve benzeri ilaçları yapıldı. Genel sağlık kontrolleri de yapılan geyikler taşıma kafeslerine alındı.
Yaklaşık 10 saat süren yolculuk sırasında geyiklerin yüksek sıcaklık stresine girmemeleri için ara ara mola verilerek kontrolleri yapılarak, su ihtiyaçları karşılandı.
Gece yarısı saat 3 civarında Burdur’a ulaşan geyikler, DKMP 2. ve 6. Bölge Müdürlüğü ekiplerince Burdur Yeşilova ilçesi Salda köyü Eşeler Dağı mevkiinde doğaya sağlıklı bir şekilde salındı. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 5
    BEĞENDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 4
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Aydın'da  Tarım ve insan odaklı fotoğraflar görücüye çıktı
Yaşam

Aydın'da Tarım ve insan odaklı fotoğraflar görücüye çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Afrodisias Müzesi’nde görücüye çıktı. Devamı haberimizde...

Burdur’da 600 öğrenciye biyokaçakçılık, orman yangınları, kaçak avcılık ile ilgili bilgi verildi
Bölgesel

Burdur’da 600 öğrenciye biyokaçakçılık, orman yangınları, kaçak avcılık ile ilgili bilgi verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü VI. Bölge Müdürlüğüne bağlı Burdur Şube Müdürlüğü olarak kurumumuz ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte yürütmekte olduğu protokol kapsamında 5. 6. ve 7. sınıflara yönelik ‘Biyolojik Çeşitlilik ve Biyokaçakçılıkla Mücadele’ eğitimleri kapsamında Burdur İlindeki 9 Ortaokulda toplam 600 öğrencimizle buluştuk.

MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR
Bölgesel

MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR

MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü VI. Bölge Müdürlüğü olarak kurumumuz ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte yürütmekte olduğu protokol kapsamında Milli Parklada eğitimler devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi ders başı yapacak öğrencilerinin sayısını  açıkladı
Bölgesel

Bursa Uludağ Üniversitesi ders başı yapacak öğrencilerinin sayısını açıkladı

Bursa Uludağ Üniversitesi 71 bin öğrenciyle ders başı yapacak

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Müdürü Değişti
Bölgesel

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Müdürü Değişti

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yeni Müdür Prof. Dr. Sezgin Kaya oldu

Akademik performansa odaklandı
Bölgesel

Akademik performansa odaklandı

BUÜ,akademik ve bilimsel yayın sayılarının artırılması hedefiyle yeni adımlar atmaya devam ediyor işte detaylar..