Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İsrail'de insan hakları ihlalleri ve ayrımcılıklara ilişkin endişelerin artması nedeniyle, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de hiçbir UEFA maçı oynanmamasına karar verdi.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İsrail'de insan hakları ihlalleri ve ayrımcılıklara ilişkin endişelerin artması nedeniyle, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de hiçbir UEFA maçı oynanmamasına karar verdi.
UEFA İcra Komitesi, 19 Ekim 2023 tarihinde yaptığı toplantıda, İsrail'de oynanması planlanan tüm UEFA müsabakalarının, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de oynanmaması yönünde karar aldı.
UEFA, kararında, "İsrail'deki insan hakları ihlalleri ve ayrımcılıklar, UEFA'nın değerlerine aykırıdır. Bu nedenle, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de hiçbir UEFA maçı oynanmamasına karar verilmiştir" dedi.
Karar, İsrail'de tepkilere yol açtı. İsrail Futbol Federasyonu, kararın "haksız ve siyasi" olduğunu savundu. Federasyon, kararın, İsrail'in "demokratik bir ülke" olduğu gerçeğini göz ardı ettiğini iddia etti.
Karar, İsrail'deki insan hakları ihlalleri ve ayrımcılıklara ilişkin uluslararası baskıyı artırması bekleniyor.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)