Ukrayna'daki yabancı ülkelerin fahri konsolosları ve Ukrayna'nın yabancı ülkelerdeki fahri konsoloslarının toplantısı gerçekleştirildi. İlk kez gerçekleştirilen fahri konsoloslar toplantısı bu yıldan itibaren geleneksel hale getirilecek. Savaş altında düzenlenen toplantıya hava sahası kapalı olduğu için kara yolu üzerinden ulaşım sağlandı. Toplantı "Diplomasinin gücünden güç diplomasisine" sloganıyla gerçekleştirildi. Verimli bir toplantı yaptıklarını belirten Ukrayna Bursa Fahri Konsolosu Görkem Şehsuvar, "Fahri konsoloslar olarak bu yıl ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Ukrayna'nın sürekli ve ağır şekilde bombalandığı bir dönemde gerçekleşmesi bakımından toplantı ayrıca önem arz etmektedir. Toplantıda ortaklarımızla işbirliğinin güçlendirilmesi adına istişarelerde bulunduk. Dünyanın çeşitli bölgelerinden 20'ye yakın Fahri konsolosun Ukrayna'da toplanmış olması memnuniyet verici. Toplantının bu yıldan sonra gelenekselleştirilmesine karar verdik. Görüşmelerimizde Ukrayna ve müttefiklerini güçlendirmek, devletler arası işbirliğinin artırılması, ekonomik bağların güçlendirilmesi, bölgeye ek yatırım çekmek için yapılabilecek çalışmalar, çocuklara yönelik yeni insani projelerin hayata geçirilmesi adına atılacak adımları konuştuk" açıklamasını yaptı. Savaştan etkilenen vatandaşlara yapılan yardımlar için teşekkürlerini ilettiğini belirten Şehsuvar, "Savaşta en büyük sınav insanlığımızı diri tutabilmektir. Bugün Ukrayna ve vatandaşlarının çıkarlarını temsil etmek için buluştuk. Bu sorumluluğumuzu yerine getirebilmek adına ortak bir hedef için birlikte çalışmak bir onurdur" diye konuştu.




Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)