Ukrayna’nın Anti-Damping Kararı Antalya’yı Vurdu
Ukrayna’nın Vergi Kararı Antalya’yı Vurdu
Domates ve Salatalıkta Anti-Damping Şoku
Antalya’dan Ukrayna’ya İhracata Çifte Darbe
Çandır: En Büyük Zararı Antalya Gördü
Ukrayna ve Suriye’den Türk Tarımına Ticaret Engeli
İhracatçılar Zorda: Ukrayna Domatese Vergi Getirdi
Antalya'dan Ukrayna'ya Domates İhracatı Tehlikede
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Ukrayna’nın Türkiye'den ithal edilen domates ve salatalık ürünlerine yönelik vergiyi yüzde 100 oranında artırarak anti-damping uygulamaya başladığını açıkladı. Çandır, bu kararın özellikle Antalya’yı olumsuz etkilediğini vurguladı.
2024 yılı verilerine dikkat çeken Çandır, “Ukrayna’ya ihraç edilen domatesin yüzde 68’i, salatalığın ise yüzde 84’ü Antalya’dan gönderilmiştir. Ayrıca, toplam domates ihracatımızın dörtte biri Ukrayna’ya yapılmaktadır. Bu nedenle alınan karar, en çok Antalya’daki üretici ve ihracatçıları etkilemektedir” dedi.
Çandır ayrıca, benzer bir uygulamanın Suriye tarafından da başlatıldığını belirtti. Suriye'nin, kanatlı ürünler başta olmak üzere toplam 20 üründe Türkiye’den ithalatı durdurduğunu ifade etti.
Alınan bu ticareti engelleyici kararların hem üreticiyi hem de ihracatçıyı zor durumda bıraktığını söyleyen Çandır, “Ek vergi ve ithalat yasaklarının kaldırılması için ivedilikle diplomatik girişimlerde bulunulması şarttır” şeklinde konuştu.

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)