Ankara

Umut tacirlerine fırsat verilmiyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılının ilk 4 gününde 27 ilde gerçekleştirilen "Kalkan-7" operasyonlarında 80 göçmen kaçakçısı ve 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Umut tacirlerine fırsat verilmiyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılının ilk 4 gününde 27 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen "Kalkan-7" operasyonlarında 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024 yılının ilk 4 gününde 27 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen "Kalkan-7" operasyonlarında 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek şu bilgileri verdi:

"Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 27 ilde jandarmamız, polisimiz ve Sahil Güvenliğimiz tarafından 57 ayrı yere yapılan operasyonlarda; 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, Bunlardan 6’sı tutuklandı. 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin adli işlemleri devam ediyor. Operasyonları düzenleyen jandarmamızı, polisimizi, Sahil Güvenliğimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın uzman personelini tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir."

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Van’da Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretine Darbe!
3. Sayfa

Van’da Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretine Darbe!

Van’da "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 8 organizatörden 4’ü tutuklandı.

Çeşme'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
3. Sayfa

Çeşme'de göçmen kaçakçılığı operasyonu

İzmir'in Çeşme ilçesinde, şüphe üzerine panelvan tipi aracı durduran polis, toplam 19 düzensiz göçmeni ve 4 insan kaçakçısı şüphelisini yakaladı.

Göçmen kaçakçılığı yapan şahıslar yakalandı
3. Sayfa

Göçmen kaçakçılığı yapan şahıslar yakalandı

Isparta’da gerçekleştirilen göçmen operasyonunda, kimlik belgesi bulunmayan 9 yabancı uyruklu şahsı farklı illere götüren 2 yabancı uyruklu şüpheli yakalandı.

8 ilde terör örgütüne ağır darbe! 82 mağara ve sığınak imha edildi
Bölgesel

8 ilde terör örgütüne ağır darbe! 82 mağara ve sığınak imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 338 tim, 4 bin 283 jandarma personeli ve J- SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle Tunceli, Şırnak, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Siirt ve Hatay'da "Bozdoğan-28" Operasyonlarının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bayram tatilinde 6 bin 530 kaza oldu
Bölgesel

Bayram tatilinde 6 bin 530 kaza oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6-14 Nisan tarihlerini kapsayan Ramazan Bayramı tatili sebebiyle yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya Erzurum'da mezuniyete katıldı
Yaşam

Bakan Yerlikaya Erzurum'da mezuniyete katıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzurum’da Polis Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine katıldı. Devamı haberimizde...