Burdur

Üreticilere %50 destekleme ödemesi yapılacak

Milletvekili Bayram Özçelik, Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını söyledi.

Üreticilere %50 destekleme ödemesi yapılacak

AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığını açıkladı.

"ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ "

Üreticilerimizin destek olmak için Tarım ve Orman Bakanlığı çalışmalar yapmaya devam ettiğini belirten Milletvekili Bayram Özçelik “Resmi Gazetede yayımlanan kararla, sulama birlikleri ile kooperatifleri tarafından işletilen sulama sahalarında tarımsal üretim yapan üreticilerimizin, bu yıl su kullanım hizmet bedellerinin desteklenerek üretim maliyetlerinin azaltılması ve rekabet güçlerinin artırılması ile bu kapsamda gıda arz güvenliğinin ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasına amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımızın katkıda sunulması hedefleniyor. Sulama birlikleri tarafından kendi usul ve esaslarına göre belirlenen su kullanım hizmet bedelinin yüzde 50'si öncelikle su kullanıcısı üretici tarafından ilgili sulama birliğine ödenecek. Su kullanım hizmet bedelinin geriye kalan yüzde 50'si ise Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili bütçesinden üreticiler adına sulama birliklerine aktarılacak.

Sulama birlikleri tarafından oluşturulacak ödemeye esas icmaller Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne gönderilecek. İcmaller DSİ tarafından gerekli kontroller yapıldıktan ve onaylandıktan sonra ödenmek üzere Bakanlığa iletilecek. Ödemeler üreticiler adına ilgili sulama birliklerinin hesabına aktarılacak. Sulama kooperatifleri tarafından üreticiler adına tahakkuk ettirilen su kullanım hizmet bedelini dönemi içinde ödeyen üreticilere yüzde 50 destekleme ödemesi yapılacak. 2023 üretim yılı sonunda sulama kooperatifleri tarafından su kullanım hizmet bedelini ödeyen üreticilere ait icmaller il-ilçe tarım ve orman müdürlüklerine teslim edilecek. Müdürlükler tarafından gerekli kontroller yapılıp onaylanan icmaller, ödenmek üzere Tarım ve Orman Bakanlığına gönderilecek.”ifadelerini kullandı.

"YIL SONUNA KADAR SÜRECEK"

ÇKS kaydı şartı olduğunu ve yıl sonuna kadar desteklemelerin devam edeceğini belirten Milletvekili Bayram Özçelik “ Bu destekten yararlanacak üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olması şartı aranacak. Karar kapsamındaki destek uygulaması, 1 Ocak 2023 itibarıyla başlayacak ve 31 Aralık 2023'te sonra erecek. Desteklemelere ilişkin ödemeler için gerekli kaynak, Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak. Kararın uygulanmasına ilişkin Ziraat Bankasına hizmetlerinden dolayı, ödenen destekleme tutarının yüzde 0,2'si komisyon olarak ayrıca ödenecek. Üreticilerime her zaman destek olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye, Tarım ve Orman Bakan Yardımcılarımıza ve Genel Müdürlerimize teşekkür ediyorum. Her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bayram Özçelik'ten dikkat çeken açıklama! Tek tek sıraladı
Bölgesel

Bayram Özçelik'ten dikkat çeken açıklama! Tek tek sıraladı

AK Parti Burdur 22,23,24,26 ve 27. Dönem Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanlığı için neden aday olmak istediğini açıkladı. Detaylar ve video haberimizde...

Bayram Özçelik, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı
Bölgesel

Bayram Özçelik, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı

Aylardır adı Burdur Belediye Başkanlığı için kulislerde konuşulan 22,23,24,26 ve 27. dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, aday adaylığı başvurularının son gününde başvuruyu yaptı.

Gölhisar Çameli ve Dostluk yolunda çalışmalar hızla sürüyor
Bölgesel

Gölhisar Çameli ve Dostluk yolunda çalışmalar hızla sürüyor

Isparta-Burdur dostluk yolu ve Gölhisar – Çameli yolu ne durumda ? Burdur Milletvekili Bayram Özçelik açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Bayram Özçelik, Azerbaycan'da Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı
Etkinlik

Bayram Özçelik, Azerbaycan'da Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiye'yi ve TBMM'yi temsilen Azerbaycan'da düzenlenen Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı.

Milletvekili Bayram Özçelik, NNC Haber'de canlı yayında
Bölgesel

Milletvekili Bayram Özçelik, NNC Haber'de canlı yayında

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçim öncesinde NNC Haber'de canlı yayında sizlerle bir araya geliyor.

Karaçal ve Badarmit köprüleri çalışmaları başladı
Bölgesel

Karaçal ve Badarmit köprüleri çalışmaları başladı

Burdur-Tefenni-Çavdır-Fethiye yolunun 2 köprüsünden Karaçal köprüsünde geçen hafta, Badarmit köprüsünde ise bu hafta inşaat çalışmalarına başlandı.