Burdur

Üreticiye destek çağrısı, 'Üreticiyi Destekleyin, Ülkeyi Şaha Kaldıralım'

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, çiftçi ve üreticilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, yerli üreticinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 'Üreticiyi destekleyin, ülkeyi şaha kaldıralım' dedi.

Üreticiye destek çağrısı, 'Üreticiyi Destekleyin, Ülkeyi Şaha Kaldıralım'

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, yaptığı açıklamada, Türkiye’de çiftçi ve üreticinin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Üreticilerin karşılaştığı sorunları ve tarım sektöründeki girdi maliyetlerinin artışını vurgulayan Akbulut, yerli üreticinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Milletvekili İzzet Akbulut, et ve süt üretiminde yaşanan sıkıntılara değinerek, "Et fiyatlarındaki sıkıntı aslında girdi maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklanıyor. Canlı hayvan ithalatını durdurup, yerli üreticiye destek vermek zorundayız. Geçtiğimiz hafta 4 bin 105 hayvan ithal edildi. Bu, yerli üreticiyi zora sokuyor" dedi.

Süt üretiminde de benzer sorunların yaşandığını belirten Akbulut, "Ulusal Süt Konseyi bir fiyat belirliyor, ancak arkasında durmuyor. Özel sektör üreticiyi zor durumda bırakıyor, süt fiyatları 15 lira olarak belirlenirken, üreticiler 8-10 lira arasında satmak zorunda kalıyorlar. Üreticinin sütünü saklama imkânı olmadığı için mecburen bu fiyatları kabul etmek zorunda kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

Hububat fiyatları ve mazot fiyatlarındaki artışlara da dikkat çeken Akbulut, "Mazot fiyatları 17-18 lirayken Cumhurbaşkanımızı seçtik, şimdi ise 45 lira oldu. Hububata yüzde 10 zam yapıyorsunuz ama mazot fiyatlarındaki artışı görmezden geliyorsunuz. Bu, üreticiye büyük bir haksızlık" şeklinde konuştu.

Devletin, özel sektöre üreticiyi ezdirmemesi gerektiğini vurgulayan Akbulut, "Devlet, üreticiyi desteklemeli ve bu fiyatların üzerinde bir fiyat belirleyip, üretimi garanti altına almalıdır. Üreticiler olarak biz üretmek istiyoruz, önümüze engel olmayın, destek olun ve bu ülkeyi şaha kaldıralım" diyerek yetkililere seslendi.

Akbulut, Burdur, Karamanlı, Çavdır, Yeşilova ve Tefenni gibi bölgelerden gelen üreticilerin taleplerini dile getirerek, üretime devam edebilmek için devlet desteğinin şart olduğunu vurguladı. Konuşmasını "Hepinize teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum" diyerek sonlandırdı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.