Üretimi 3 katına çıktı! Tam 100 bin adet dağıtıldı

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Siirt'te 100 bin fıstık fidanı dağıtıldı. Fidanlar, çiftçilere ve şehitlerin anısına dikilmek üzere askeri birliklere teslim edildi.

Üretimi 3 katına çıktı! Tam 100 bin adet dağıtıldı

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Siirt'te, '100'üncü Yıl Tarımsal Projesi' kapsamında 'Siirt Fıstığı Üretimi Artırılması Projesi' fidan dağıtım töreni düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı telefonla bağlandığı törende, 100 bin fıstık fidesi dağıtıldı. Yumaklı, ''İnşallah bu fidanlar tutacak, büyüyecek, meyve verecek; hem Siirt'e hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak. Üreticilerimizin bu konuda kabiliyetlerinin yanında bir de modern üretim teknikleriyle buluşması söz konusu. Son 6 yılda Siirt'te fıstık üretimi 3 kat artmış." ifadelerini kullandı.

Kurtalan Baykan karayolundaki fıstık fidesi üretim tesisinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen '100'üncü Yıl Tarımsal Projesi' kapsamında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce yürütülen 'Siirt Fıstığı Üretimi Artırılması Projesi' fidan dağıtım töreni düzenlendi. 100 bin fidanın dağıtıldığı törene Vali Kemal Kızılkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, kurum amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı. Törende çiftçilere 100 bin Siirt fıstığı fidesi dağıtıldı.

Bakan Yumaklı, törene telefonda bağlandı

Törene telefonla bağlanan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kentte fıstık üretiminin 3 kat arttığını belirterek, "Mesafeler uzak olsa da bizim gönlümüz Siirt'e yakın. İnşallah bu fidanlar tutacak, büyüyecek, meyve verecek hem Siirt'e hem de ülke ekonomimize katkı sağlayacak. Üreticilerimizin bu konuda kabiliyetlerinin yanında bir de modern üretim teknikleriyle buluşması söz konusu. Son 6 yılda Siirt'te fıstık üretimi 3 kat artmış. Biz Siirt'i ziyaretimizde de sohbetlerimizde de bunu öğrenmiştik. Bugün de Sayın Valim, sizin desteğinizle '100'üncü Yıl Tarımsal Projesi' kapsamında 100 bin adet Siirt fıstığı fidanını dağıtıyor olacağız. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde 12 şehidimizin de anısını yaşatmak için 1200 fidanı 3'üncü Komando Tugay Komutanlığımıza teslim edeceğiz. Ruhları şad olsun. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.Vali Kızılkaya: Bahar ayında ilk fırsatta 100 bin fidan daha dağıtalım

Vali Kemal Kızılkaya da Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan 12 asker anısına 1200 fidanın İl Jandarma Komutanlığı'nın uygun gördüğü yerlerde dikileceğini belirterek, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına atfen Siirt fıstığı fidanını üreticilerimize, kardeşlerimize, hemşerilerimize dağıtacağız. Bahar aylarında yine ilk fırsatta yine bir 100 bin fidan daha dağıtalım inşallah Siirt'imize. Şehitlerimizin anısına 1200 fidanı da özellikle jandarmamızın, askeriyemizin müsait alanlarına, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bakımı üstlenilerek dağıtılacağı da bugüne de farklı bir anlam katıyor" diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı  8- 10  Mayısta Açılacak
Bölgesel

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı 8- 10 Mayısta Açılacak

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan "Hasyurt Tarım Fuarı", Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde bu yıl 8-10 Mayıs tarihlerinde 27'nci kez gerçekleştirilecek. 

Kemah'ta Küpeleme ve Aşılama Çalışmaları Sürüyor!
Bölgesel

Kemah'ta Küpeleme ve Aşılama Çalışmaları Sürüyor!

Kemah İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipleri mesai mefhumu gözetmeden, zor şartlara meydan okuyarak küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Keziban Kabaş'ın Tekesi, Burdur Tarım Fuarı'nda İkinci Oldu
Bölgesel

Keziban Kabaş'ın Tekesi, Burdur Tarım Fuarı'nda İkinci Oldu

Kızılkaya Belediyesi'nin gururu Keziban Kabaş, emek ve gayretiyle yetiştirdiği hayvanının başarısıyla adından söz ettirdi. Yarışma alanında kendini gösteren ve rakipleri arasında önemli bir yer edinen Keziban KabaşKızılkaya Belediyesi'ni gururlandırdı.

Honamlı Teke ve Merinos Koçlar Yarıştı, Vali Öksüz Ödülleri Takdim Etti!
Bölgesel

Honamlı Teke ve Merinos Koçlar Yarıştı, Vali Öksüz Ödülleri Takdim Etti!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Teke Yöresi 9. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı kapsamında düzenlenen Honamlı Teke ve Merinos Koç Güzellik Yarışması ödül törenine katıldı.

Tarımdaki Sorunlar Bucak'ta Görüşüldü! Bayraktar'dan Başkan Özel'e ziyaret
Bölgesel

Tarımdaki Sorunlar Bucak'ta Görüşüldü! Bayraktar'dan Başkan Özel'e ziyaret

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya Ziraat Odaları Başkanları ile birlikte Bucak Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Manisa'da 'Orman Benim' etkinliğinde
Bölgesel

Manisa'da 'Orman Benim' etkinliğinde

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı ‘Orman Benim’ kampanyası kapsamında Selendi’de de protokol üyelerinin ve öğrencilerinin katılımı ile çöp toplama etkinliği düzenlendi.