Uşak’ta, Vali Turan Ergün’ün başkanlığında “Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme” toplantısı düzenlendi.
Uşak Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştiren toplantıda 2023 yılı içeresinde gerçekleşmiş asayiş olayları hakkında bilgiler veren Uşak Valisi Turan Ergün “Polis ve Jandarmamız 24 saat kesintisiz hizmet veren halkın huzuru, asayişi ve güvenliği için çalışan iki genel kolluk kuvvetimiz. Biz şuna inanıyoruz huzur olmadan hiçbir yerde ne ekonomik nede sosyal hayat olur. Bu sebepten dolayı birinci önceliğimiz halkımızın huzurunu sağlamak. Polis ve jandarmamız her zaman halkımızın hizmetinde olan Türkiye’nin iki güzide kolluk kuvvetidir. Bunun için biz başarıyı sadece kolluk tedbirlerle değil vatandaşın bilgilendirmesi, kolluk kuvvetleriyle kaynaşması ve vatandaşın kolluk kuvvetiyle yardımıyla son derecede önemlidir.” dedi.
25 Aralık’a kadar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne emniyet ve jandarmayı ilgilendiren 99 bin 791 ihbar geldiğini, geçen yılın aynı dönemine göre ihbar sayısında yüzde 9,9 artış yaşandığını söyleyen Ergün, “KAAN”, “KADES”, “HAYDİ” ve “UYUMA” uygulamaları üzerinden de 2 bin 377 ihbarın ulaştığını söyledi.
Polis ve jandarma ekiplerince yıl içerisinde yapılan uygulama, denetim, operasyon ve yakalanan suçlular hakkında bilgiler veren Ergün “Yıl içerisinde 2 milyon 537 bin 408 kişi ile 295 bin 255 aracın sorgulandı, yapılan denetimlerde hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 bin 205 hükümlünün yakalandığını ifade etti. Yıl içerisinde terör, kaçakçılık, organize ve mali suçlar, göçmen kaçakçılığı, narkotik, siber suçlar ve asayiş alanlarında 13 bin 842 olayın meydana geldiğini, bu olayların aydınlatma oranının ise yüzde 87,5 olduğunu dile getirdi. Kent genelinde 745 uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi, bu operasyonlarda 1403 kişi hakkında işlem yapıldı.” ifadelerini kullandı.
Vali Ergün sözlerine yeni yıl öncesi de tedbirlerin arttırıldığına dile getirerek "Yılbaşında toplam 37 denetim noktasında 180 ekip ve 641 personelle biz il merkezi ve köylerde alanda olacağız. Vatandaşımızın yanında olacağız. Hep birlikte sahada olmaya gayret göstereceğiz." dedi.
İHA
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)