Uşak merkez ile Banaz, Eşme, Sivaslı, Ulubey ve Karahallı ilçelerinde 20-21 Eylül 2026 tarihlerine ait vefat ve cenaze duyuruları araştırıldı. Uşak Belediyesi’nin güncel kayıtlarında iki gün için 5 vatandaşın vefat ilanı yer aldı. Banaz’ın Ovacık Köyü’nde de bir defin gerçekleştirildi. Eşme, Sivaslı, Ulubey ve Karahallı için ise bu tarihlere ait ayrıca doğrulanabilen güncel bir ilan bulunamadı.
Uşak Belediyesi’nin güncel cenaze ilanları sayfasında 21 Eylül tarihine ait Hatice Aktürk ve İbrahim Çolak adına iki ilan bulunuyor. Gün içerisinde yayımlanan bazı yerel haberlerde yalnızca Hatice Aktürk yer alsa da belediyenin güncel sayfasına daha sonra İbrahim Çolak’ın ilanının da eklendiği görülüyor.
Hatice Aktürk hayatını kaybetti. Cenazesi 21 Eylül 2026 Pazartesi günü öğle namazının ardından Dikilitaş Camii’nden alınarak Beylerhan Köyü’nde defnedildi.
İbrahim Çolak vefat etti. Cenazesi ikindi namazının ardından Kediyünü Köyü’nde toprağa verildi.
Uşak Belediyesi’nin güncel kayıtlarında 20 Eylül tarihine ait Zeynep Aslan, Muzaffer Yılmaz ve Ümmü Teke olmak üzere üç cenaze ilanı bulunuyor.
Zeynep Aslan hayatını kaybetti. Cenazesi ikindi namazının ardından Mevlana Camii’nden alınarak Bölme Mezarlığı’na defnedildi.
Muzaffer Yılmaz vefat etti. Cenazesi öğle namazının ardından Banaz ilçesine bağlı Ovacık Köyü’nde toprağa verildi. Böylece 20-21 Eylül tarihlerinde ilçe bazında doğrulanabilen kayıtlardan biri Banaz’dan geldi.
Ümmü Teke hayatını kaybetti. Cenazesi öğle namazının ardından Güre Köyü’nde defnedildi.
Banaz için yapılan kontrolde Muzaffer Yılmaz’ın cenaze kaydına ulaşıldı. Yılmaz’ın 20 Eylül Pazar günü öğle namazının ardından Banaz’ın Ovacık Köyü’nde defnedildiği belediye kayıtlarında yer aldı.
Eşme Belediyesi’nin cenaze ilanları ayrıca kontrol edildi. Belediyenin yayımladığı listede 20 ve 21 Eylül tarihli yeni bir ilan bulunmuyor. Listede bu tarihlerden önceki son kayıt, 18 Eylül 2026 tarihinde vefat eden Fatma Gök adına yayımlanmış durumda. Fatma Gök’ün Alıçlı Köy Mezarlığı’nda defnedildiği belirtiliyor.
Sivaslı, Ulubey ve Karahallı için 20 ve 21 Eylül tarihleri ayrı ayrı kontrol edildi. Erişilebilen güncel çevrim içi cenaze kayıtlarında bu iki güne ait doğrulanmış yeni bir ilan tespit edilemedi.
Uşak Belediyesi kayıtlarının ilçelerde gerçekleştirilen definleri de açıkça gösterdiği görülüyor. Örneğin 19 Eylül kayıtlarında Sivaslı’nın Yayalar ve Ağaçbeyli köylerinde gerçekleştirilecek definler ayrıca belirtilmiş durumda. Bu nedenle 20-21 Eylül kayıtlarında ilçe adı bulunmadığında “ilçede vefat olmadı” sonucuna varmak yerine, “erişilebilen çevrim içi kaynaklarda ilan bulunamadı” demek daha doğru.
Uşak Belediyesi’nin güncellenmiş kayıtlarına göre iki günlük listede Hatice Aktürk, İbrahim Çolak, Zeynep Aslan, Muzaffer Yılmaz ve Ümmü Teke yer alıyor. Bunlardan Muzaffer Yılmaz’ın defin yeri Banaz Ovacık Köyü olarak belirtilirken diğer cenazeler Beylerhan, Kediyünü, Güre köyleri ve Bölme Mezarlığı’nda gerçekleştirildi.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)