İstanbul

Üsküdar'da Filistin Halkına Destek Kermesi

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ KERMESTE TOPLANAN YARDIMLAR GAZZE’YE GÖNDERİLECEK

Üsküdar'da Filistin Halkına Destek Kermesi

ÜSKÜDAR’DAN GAZZE’YE GÖNÜL KÖPRÜSÜ

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN 15 STK VE YARDIM KURULUŞU FİLİSTİN İÇİN BULUŞTU

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ KERMESTE TOPLANAN YARDIMLAR GAZZE’YE GÖNDERİLECEK

YARDIM KERMESİ 10 ARALIK PAZAR AKŞAMINA KADAR SÜRECEK

HİLMİ TÜRKMEN: ‘’Sadece İslam dünyasının değil doğudan batıya her yerde vicdanlı insanların kalbi Filistin için atıyor. Boykotlar, eylemler, toplantılar yapılıyor. Vicdanı olan herkes elinden geleni yapıyor. Biz de Türkiye olarak devletimizle, milletimizle tek yürek Filistin’in yanındayız. ‘’

Üsküdar Belediyesi, İsrail’in saldırıları altında ezilen Gazze’ye Gönül Köprüsü kurdu. Bu kapsamda, Gazze'ye gönderilecek yardım malzemelerinin temini için bir kermes düzenledi. Kermeste, el emeği ürünler, yiyecekler, hediyelik eşyalar ve daha birçok şey satılıyor. Kermesin geliri, Gazze'ye ulaştırılacak insani yardım paketlerine katkı sağlayacak.
Türkiye’nin önde gelen 15 STK ve yardım kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşecek Kermesin açılışı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla açıldı. Kermese, AK Parti Milletvekilleri Yıldız Konal Süslü ve Tuğba Işık Ercan, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Hilmi Türkmen, Filistin’de yaşanan acı tabloyu ortaya koydu: ‘’7 Ekim’den bu yana neredeyse 2 ay olacak. Gazze’de savaş, işgal ve soykırım maalesef sürüyor. İsrail insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyor. Maalesef dün gece itibariyle son veriler şu şekilde: 15 binden fazla Filistinli sivil ve asker öldürüldü. Bunun 5 bini çocuk. 36 binden fazla yaralı var. 7 bin kayıp var. 1 milyon 700 bin Filistinli yerinden edildi. Sayıların soğuk yüzü bizi aldatmasın. Burada insanlık ölüyor. Batılı devletler için sadece Kuzey Amerika, Avrupa ve İsrail’de yaşayanlar insan. Geri kalan kara kalabalık. Bunları katletmek, sürmek, yok etmek ve mallarını, evlerini gasp etmek serbest. Batı medeniyeti budur. ‘’

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, dünyanın her yerinden Filistin’e destek yağdığını söyledi:
‘’Yine de Filistinliler her şeye rağmen pes etmiyor. Tutuklanan gençler hapse gülerek gidiyor. Tanklara taş atan gençler dans ediyorlar. Bütün dünya görüyor ki İsrail bu insanları yıldıramayacak. Tüm dünyada büyük bir tepki var. Bunlar tabii sivil tepkiler. Sadece İslam dünyasının değil doğudan batıya her yerde vicdanlı insanların kalbi Filistin için atıyor. Boykotlar, eylemler, toplantılar yapılıyor. Vicdanı olan herkes elinden geleni yapıyor. Biz de Türkiye olarak devletimizle, milletimizle tek yürek Filistin’in yanındayız. Bugün burada 15 yardım kuruluşu bizimle beraber. Türkiye’nin başka yerlerinde başka dernekler bu şekilde bir araya geliyor. Ülkemizin her yanında bir gönül seferberliği var. Hepimiz Nemrut’un ateşine su damlası taşıyan karınca gibiyiz. İsrail ahlak, insanlık, uluslararası hukuk, vicdan gibi bütün değerleri çiğnerken biz de ümmet olarak insanlık olarak bu değerleri yüceltiyoruz. Necip Fazıl’ın dediği gibi budur “başka alemlerle farkımız bizim.”
Yardım etkinliğinin 10 Aralık tarihine kadar süreceğini hatırlatan Hilmi Türkmen, herkesi Filistin’e yardım için kermese davet etti: ‘’Buradan elde edilecek gelir Gazze’ye yardım malzemesi olarak ulaşacak. Gıda, ilaç, battaniye, su, kıyafet, bebek bezi, hijyen malzemesi gibi Filistinlilerin birçok temel maddeye ihtiyacı var. Buradaki derneklerimizin hepsi bu konularda uzman.. Kimisi 100 yılı aşan bir tecrübeye sahip. Kimisi Bosna Savaşı’ndan beri dünyanın her yerindeki mazlumlara yetişiyor. Kimisi 6 Şubat depreminde olağanüstü çaba gösterdi. Bu 15 derneğimizle de gurur duyuyoruz. Onların gücüne, enerjisine, sabrına ihtiyacımız var. Onları yalnız bırakmayalım. Üretenler, katkıda bulunanlar, satın alanlar, aldıklarını dağıtıp bir daha alanlar… Herkesten Allah razı olsun. Değerli arkadaşlar, kermesimize herkes davetlidir. Çevremize haber verelim. İmkanı olanlar bu kardeşlik zincirine katılsınlar. Bu vesileyle işgal altındaki Filistin vatanını, Filistinli kardeşlerimizi selamlıyorum.’’
Kermeste bir yardım kuruluşuna bağışlanan 2 otomobil de satışa çıkarıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor
Yerel Yönetim

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor

Kemer Belediyesi tarafından her ay geleneksel hale gelen “Üreten ev hanımları kermesi”ne katılan ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.

Antalya İl Emniyeti Konyaaltı Kent Meydanı’nda  Kermes Etkinliği gerçekleştirdi
Yaşam

Antalya İl Emniyeti Konyaaltı Kent Meydanı’nda Kermes Etkinliği gerçekleştirdi

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan ÇEVİK ve eşi Sevilay ÇEVİK hanımefendi kermes alanında bütün ziyaretçilerle bire bir ilgilendiler.

Korkuteli’nde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gazze İçin Hayır Kermesi
Yaşam

Korkuteli’nde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gazze İçin Hayır Kermesi

Korkuteli’nde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şehitler anıtında gerçekleştirilen kermeste, köfte, döner, stand da vatandaşlara yiyecekler ve kitaplar satıldı.

Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize yardım için kermes
Etkinlik

Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize yardım için kermes

Burdur'un Bucak ilçesinde Diyanet Vakfı Bucak Şubesi Kadın Kolları tarafından, Gazze'de zor durumda olan Müslüman kardeşlerimize yardım amacıyla kermes düzenleniyor.

Korkuteli Zeynep-Mustafa Kemer Ortaokulu Okul Yararına Kermes
Yaşam

Korkuteli Zeynep-Mustafa Kemer Ortaokulu Okul Yararına Kermes

Antalya Korkuteli Zeynep-Mustafa Kemer Ortaokulu Okul Aile Birliği öncülüğünde, okul bünyesinde yardım amaçlı bir kermes düzenledi. Okul bahçesinde gerçekleşen kermese yoğun katılım gerçekleşti.

Bucak SMA Hastası Hafize Arya için birlik oldu
Bölgesel

Bucak SMA Hastası Hafize Arya için birlik oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde SMA'lı 4 aylık bebek için kermes kuruldu.