Uşak Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (USMEK), vatandaşları birbirinden renkli, sosyal ve eğitici kurslarda bir araya getirmeye devam ediyor. 8 farklı noktada kursiyerlerle buluşan USMEK, yeni hobiler edinirken sosyalleşmek isteyen Uşaklıların da ortak noktası oluyor.
Kurslara katılan vatandaşlar, kursların onlara sağladığı katkılardan ve sunulan tüm hizmetlerden büyük memnuniyet duyuyor. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a kendilerine sağladığı bu imkandan dolayı her fırsatta teşekkürlerini ileten kursiyerler; atölyelerde yeni hobiler kazandıklarını ve geleceklerine yatırım yaptıklarını belirttiler.
Sosyalleşmeye katkı sağlayan kurslar aynı zamanda kişisel gelişimde de büyük rol oynuyor. Makrome, Hüsnü Hat, Dikiş- Nakış, Ebru gibi toplamda 35 dala ayrılan Sanat ve Meslek Eğitim Kursları, büyükten küçüğe kadın erkek demeden her kesimden insana hitap ediyor. Ayrıca USMEK şehrin dört bir yanına ulaşarak; Atatürk Kültür Merkezi, Huzurkent Kurs Merkezi, Şehit Eren Bülbül Dikilitaş Mahalle Konağı, At Çiftliği, Karaağaç Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Mahalle Konağı, Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi, Bölme Kurs Merkezi ve Fatih Kurs Merkezi ile vatandaşlarla buluşuyor.
Kursiyerlerden Başkan Çakın’a Teşekkür
Bölme Kurs Merkezi’ndeki kursa katılım sağlayan Emine Altuğ, “Kursumuz çok güzel, imkânlarımız da çok güzel. Kurs yerini çok beğendik, bu imkanları bize sunduğu için Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kursiyer Hatice Yıldız ise “USMEK kurslarını özellikle ev hanımlarına tavsiye ediyoruz. Gelecekte bir meslek edinmek için bu kurslar çok önemli; kurslar bizim yolumuzu aydınlatıyor. Belediye Başkanımıza bizlere bu imkânı sağladığı için teşekkür ederiz.” dedi.
USMEK İle hayata dokunan hikâyeler
USMEK bünyesinde Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen okuma yazma kursuna katılan 42 yaşındaki Şefika Bakşi, okuma yazma öğrenmenin en büyük hayali olduğunu söyledi. Bakşi, “Kurslardan öğrendiğim bilgiler ile çocuğuma da yardımcı oluyorum. Önceden bir yere giderken ya da bir yerden dönerken sürekli insanlara sormam gerekirdi, artık sormuyorum. Bize bu fırsatları sunan belediyemize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi. İHA
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)