Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Mustafaoğlu, sonbahar ve kış aylarında viral solunum yolu enfeksiyonlarının daha sık görüldüğünü belirterek, “Virüslerden korunmak için okula giden çocuklarımızdan sık sık el yıkamayı, teneffüslerde sınıfların havalandırılması ve toplu alanlarda maske takmayı öneriyoruz” dedi.
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Mustafaoğlu, kış aylarında çocuklarda viral üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlemlendiğine dikkat çekti. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının tüm hastalıklardan korunmak için önemli olduğu ifade eden Dr. Mustafaoğlu, çocuklarda yüksek ateş, solunum ve beslenme sorunu olması durumunda ailelerin doktora başvurmasını önerdi.
Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Mustafaoğlu, üst solunum yolu enfeksiyonlarının mevsimsel bir döngü taşıdığını belirtti. Sonbahar ve kış aylarında daha çok üst solunum yolu enfeksiyonunun görüldüğünü ifade eden Dr. Mustafaoğlu, “Çocuklarımızın okula gitmesiyle ve kapalı alanda daha çok vakit geçirmesinin başlamasıyla semptomlarını daha sık görmekteyiz. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında en sık etken viral etkenlerdir. Bakteriyel etkenleri daha arka planda görmekteyiz. Hastalarımızda etkenlere yönelik farklı semptomlar görmekteyiz. Bunlar burun akıntısı, gözlerde akıntı, kas ağrısı, halsizlik, beslemede azalma gibi semptomlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda ailelerimiz evde çocuklara destek tedavisi uygulayabilmektedir. Hastalarımızda eğer 3 günden uzun süren ateş, beslenmede azalma ve sulunum sıkıntısı dediğimiz sık nefes alma durumu olursa hastaneye başvurmalarını öneriyoruz” dedi.
Mevsimler grip olarak adlandırılan influenza ve solunum sinsityal virüsünün (RSV) hastalarda daha çok görüldüğünü dile getiren Mustafaoğlu, “Evde ateşlenme, solunum ve beslenme sorunu olursa ailelerden doktorlara başvurmayı öneriyoruz. Virüslerden korunmak için okula giden çocuklarımızdan sık sık el yıkamayı, teneffüslerde sınıfların havalandırılması ve toplu alanlarda maske takmayı öneriyoruz” diye konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)