MUĞLA (İHA) - Muğla Valisi İdris Akbıyık, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen ‘Trisome Oyunları 2024’ organizasyonunda yüzme branşında dünya ikincisi ve üçüncüsü olan milli Sporcu Elif Oral’ı tebrik etti.
Vali Akbıyık, “Özel sporcumuz Elif ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandırdı. Elif’în gücünü dünyaya gösterdik. Milli sporcumuz Elif’e başarılarının artarak devamını diliyor, bundan sonra kendisinden şampiyonluk bekliyoruz” diye konuştu.
Bu yıl ilk kez 19-26 Mart 2024 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Down Sendromlular Dünya Spor Oyunlarına (Trisome Games) 33 ülkeden 488 özel sporcu katıldı. Türkiye, 8 branşta 86 sporcu ile madalya mücadelesi verdi.
Dünyanın en büyüğü olma özelliği taşıyan oyunlarda Elif Oral Junior kategorisinde dünya ikincisi, 100 metre kurbağalama ve 200 metre serbest stilde ise dünya üçüncüsü oldu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)