Burdur

Vali Arslantaş; “Burdur “Düve Borsası Projesi” İle Yeni Bir Başarı Hikayesi Yakalayacak”

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş başkanlığında Ticaret Borsası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından İlimizde hayvancılık alanında yapılması düşünülen Düve Borsası Projesi ile ilgili toplantı yapıldı.

Vali Arslantaş; “Burdur “Düve Borsası Projesi” İle Yeni Bir Başarı Hikayesi Yakalayacak”

Toplantıya Vali Arslantaşın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez ve Burdur Birliği Başkanı Kamil Özcan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ahmet Ali TOK katıldı.

Vali Arslantaş toplantının başında yaptığı konuşmada Ticaret Borsası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak iki kurumumuzu ziyaret ettiğimde Başkanlarımız İlimizde uygulamayı düşündükleri hayvancılık projesinden bahsettiler. Projeyi tekrardan kendilerinden dinlemek ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile projenin ilerleyen süreçlerinde Bakanlığımızın ilgili Hayvancılık Genel Müdürlüğünün katkıları ile bu örnek projeyi İlimizde en iyi şekilde nasıl uygulayabiliriz konuşmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik.

İlk olarak başkanlarımızı dinleyerek bu proje ile neyi amaçlıyorlar 3 - 5 yıl sonra bu projelerini nerede görüyorlar mevcut durum ve sonraki hedeflerini dinleyeceğiz.

Proje paydaşı olarak sadece iki sivil toplum kuruluşumuz değil Valiliğimiz koordinesinde İl Özel İdaresi ilgili kurumlarımız diğer STKlar ve bu alanda önemli çalışmalar gerçekleştiren Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin de katkıları ile Ülkemizde tek olacak bu önemli DÜVE BORSASI PROJESİ ile Burdurun geçmiş yıllarda olduğu gibi Hayvancılık alanında yeniden bir başarı hikayesi yazarak adından söz ettireceğine bu projenin üreticimize çiftçimize İlimiz hayvancılığına önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Dedi

Borsa Başkanı Gündüzalp ve Birlik Başkanı Özcanın proje ile ilgi yaptıkları sunumla devam eden toplantıda Projenin amacının güvence altında alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek kayıt altına alınan düvelerin değerinde satışını gerçekleştirmek hayvan sağlığının korunmasının yanında kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesini sağlamak olduğunu vurguladılar.

İlimizin bu alandaki Damızlık Hayvan varlığının artırılmasına yönelik tohumla çalışmaları Hastalıktan Ari İşletmeler aşılama uygulamaları ve projeye katkı sunabilecek kurum ve STKlarla ilgili değerlendirmede bulunulan toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Arslantaş toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede böylesi önemli bir projeye öncülük ettikleri için Borsa Başkanı Gündüzalp ve Birlik Başkanı Özcana teşekkür etti. İlerleyen süreçte mutat olarak proje kapsamında daha geniş katılımla yapılacak toplantılarda bir araya geleceklerini vurgulayan Vali Arslantaş ilgili kurum ve STK temsilcilerinden oluşturulacak çalışma grupları tarafından Projenin yol haritası ve iş takviminin belirlenmesi isteğini sözlerine ekledi.

T.C. BURDUR VALİLİĞİ

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

TEL : 0 248 233 10 79

FAX: 0 248 233 39 00

İyi Çalışmalar...

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Ali Arslantaş'a Veda Programı ve Fahri Hemşehrilik Beratı
Bölgesel

Vali Ali Arslantaş'a Veda Programı ve Fahri Hemşehrilik Beratı

10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vali olarak atanan Ali Arslantaş için Burdur'da düzenlenen veda programında Fahri Hemşehrilik belgesi takdim edildi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş'tan Veda Mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Ali Arslantaş'tan Veda Mesajı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, üç yıl süren görev süresinin sonunda ilimizden ayrılışını veda mesajıyla duyurdu. Arslantaş, Burdur'a ve Burdurlu hemşehrilerine teşekkürlerini sundu. Detaylar haberimizde...

Burdur Valisi Ali Arslantaş, veda ziyaretlerini sürdürdü
Etkinlik

Burdur Valisi Ali Arslantaş, veda ziyaretlerini sürdürdü

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın görevden ayrılması öncesinde İl merkezindeki kamu kurumları, odalar, siyasi partiler ve STK'ları ziyaret etti. İşte veda ziyareti detayları ve fotoğrafları

Vali Arslantaş'tan Kızılkaya'da Başkan Güngör'e veda ziyareti
Etkinlik

Vali Arslantaş'tan Kızılkaya'da Başkan Güngör'e veda ziyareti

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmasının ardından Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay GÜNGÖR'e veda ziyaretinde bulundu.

Vali Arslantaş'tan Bucak TSO'ya veda ziyareti
Bölgesel

Vali Arslantaş'tan Bucak TSO'ya veda ziyareti

Vali Ali Arslantaş, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmasıyla Bucak Ticaret ve Sanayi Odası'na veda ziyareti gerçekleştirdi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş İlçelerde Veda Ziyaretlerinde Bulundu
Bölgesel

Burdur Valisi Ali Arslantaş İlçelerde Veda Ziyaretlerinde Bulundu

Burdur Valisi Ali Arslantaş, üç yıl süren görev süresi boyunca İlçelerde yaptığı hizmetleri tamamlamak üzere veda ziyaretlerinde bulundu.