Burdur Valiliği, il genelindeki ulaşım ağının güvenliğini sağlamak ve kış şartlarına hazırlık çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, kurum ziyaretleri kapsamında Karayolları 134. Şube Şefliği’ni ziyaret ederek yürütülen projeler hakkında kapsamlı bilgiler aldı.
Vali Bilgihan’ın Karayolları ziyaretine, Karayolları 13. Bölge Müdürü Hasan Sarıoğlan ve 134. Şube Şefi İsmail Baykal ev sahipliği yaptı. Ziyaret sırasında Vali Bilgihan’a, Burdur genelinde devam eden yol yapım, bakım ve onarım faaliyetleri hakkında detaylı bir brifing sunuldu.
Kurum ziyaretinin ardından Vali Tülay Baydar Bilgihan, "2025-2026 Kar ve Buzla Mücadele Sezonu Açılışı" programına katıldı. Kış aylarında kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek ulaşım aksaklıklarının önüne geçmek adına personelin ve iş makinelerinin hazır olduğu vurgulandı.
Burdur Karayolları yerleşkesinde düzenlenen programa mülki idare ve güvenlik bürokrasisinden de geniş bir katılım sağlandı. Vali Bilgihan’a bu ziyaretlerinde; Vali Yardımcıları Mehmet Türk ve Ökkeş Furkan Karakurt, Karayolları 13. Bölge Müdürü Hasan Sarıoğlan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Mehmet Balcı, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ve Türkiye Yol-İş Sendikası Şube Başkanı Cemil Ünal eşlik etti.








Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)