Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, şehrin ekonomik can damarı olan tarım ve hayvancılık sektöründeki üretim tesislerini yerinde incelemek üzere saha ziyaretlerine devam ediyor. Gölhisar ve Tefenni ilçelerinde gerçekleştirilen ziyaretlerde, yerel üretimin gücü ve devlet desteklerinin önemi ön plana çıktı.
Vali Bilgihan’ın ilçe programları kapsamındaki durağı, bölgenin önemli istihdam ve üretim kapıları oldu. Hüseyin Selim Karataş’a ait modern Örtüaltı Yetiştiriciliği İşletmesi, Bölgenin lokomotiflerinden olan Kayalar Group Hayvancılık ve Tarım İşletmeleri ve Ali Bozkurt’un işletmeciliğini yaptığı Süt Üretim Merkezini ziyaret eden Vali Bilgihan, işletme sahiplerinden üretim kapasiteleri ve karşılaştıkları süreçler hakkında detaylı brifing alarak Burdur'un stratejik konumunun altını çizdi.
Tarım ve hayvancılığın Burdur ekonomisi için sadece bir iş kolu değil, stratejik bir kale olduğunu belirterek özellikle teknolojik dönüşümün gerekliliğine değinen Vali Tülay Baydar Bilgihan, "TKDK tarafından yürütülen IPARD Programları ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın sunduğu Kırsal Kalkınma Destekleri, işletmelerimizin modernize edilmesi için eşsiz bir fırsat. Sağlanan hibe ve teşvikler, hem sürdürülebilirliği sağlıyor hem de üretim altyapımızı dünya standartlarına taşıyor." dedi.











Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)