Kırklareli’nin mülki amirleri, Vali Birol Ekici başkanlığında Kofçaz ilçesinde halk ve muhtarlarla buluştu. Vali Ekici, "Köylerdeki yangın hidratlarından diğer araçların su alabilmeleri için kısa zamanda çalışma yapacağız" dedi.
Kofçaz ilçesinde gerçekleştirilen Halk ve Muhtarlar Toplantısı’na Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kaymakam Onur Bektaş, mülki amir ve kurum yetkilileri ile muhtarlar katıldı. Toplantıyla ilgili bilgi veren Vali Birol Ekici, "Kofçaz merkez ve köylerindeki muhtarların tamamının katılımıyla toplantı düzenledik. Toplantımıza bütün daire müdürlerimiz de katıldı. Muhtar ve vatandaşlarımızın taleplerini dinledik. Devam eden ve planlanan projeleri değerlendirdik" ifadelerine yer verdi.
"Türkiye’de buğdayın yüzde 11.5’i Trakya’da üretiliyor"
Çiftçinin hasat döneminde yaşadıkları sıkıntıları da dinlediklerini belirten Vali Ekici, "Şu anda hasat dönemi. Türkiye’de buğdayın yüzde 11.5’i Trakya’da üretiliyor. Yine ayçiçeğinin yüzde 23’ü bu bölgede üretiliyor. Buğday alımları çok önemli, şu anda randevuyla alıyoruz. Bu sebeple hasadın yapılması konusunda bir sıkıntı olup olmadığını karşılıklı olarak konuştuk. Muhtarlarımızı dinledik, köyleri ve ilçeyi konuştuk. Onlarla zaman zaman bir araya geliyoruz" dedi.
"Köylerdeki yangın hidratlarıyla ilgili çalışma yapacağız"
Toplantının bir numaralı konularından birinin yangın olduğunu belirten Vali Birol Ekici, "Yangın söndürme hidratı, yangın tehlikesinde ilk müdahale ve söndürme araçlarına su takviyesi konusunda çok önemlidir. Köylerdeki yangın hidratlarından diğer araçların su alabilmeleri için kısa zamanda bir çalışma da yapacağız" diye konuştu.
Orman yangınlarına da dikkat çeken Vali Ekici, Çanakkale’deki orman yangını için ekip gönderdiklerini, ekiplerinin yangına müdahale ettiklerini hatırlattı. Anız yakılmasının yasak olduğunu hatırlatan Vali Ekici, "Anız yakma konusunda ormanlara giriş de yasak. Kırklareli’nde ormanlara girişi 5 Haziran 2023 tarihinden itibaren yasakladık. İlimizde ormanlara giriş yasakladık" ifadelerini kullandı.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)