Burdur / Burdur

VALİ HASAN ŞILDAK “BURDUR İL ÖZEL İDARESİ HİZMET KALİTESİNİ VE ÇALIŞMA MODELİNİ GELİŞTİRİYOR”

Burdur İl Özel İdaresi kırsal alanda gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımlar ile köylerde yaşayan vatandaşların temel altyapı ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

VALİ HASAN ŞILDAK “BURDUR İL ÖZEL İDARESİ HİZMET KALİTESİNİ VE ÇALIŞMA MODELİNİ GELİŞTİRİYOR”

Burdur İl Özel İdaresi kırsal alanda gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımlar ile köylerde yaşayan vatandaşların temel altyapı ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Köylerin daha yaşanabilir şartlara sahip olması amacıyla özellikle yol, içme suyu, kanalizasyon, sulama ile köy içi yol ve alan düzenlemeleri kapsamlı şekilde sürdürülüyor.

İl Özel İdaresinin bu çerçevede insanlara doğrudan hizmet götüren ve köylerdeki hayat standartlarını son derece etkileyen çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Vali Hasan Şıldak; “İl Özel İdaresi Devletin köydeki görünen yüzüdür. Köyde yaşayan vatandaşımız Devlet Kurumu olarak Özel İdareyi bilir. Yolu yapan, yolun asfaltının yamasını yapan, çamuru ortadan kaldıran, köy içine beton parke taşını döşeyen, içme suyunu temin eden, kanalizasyon hattını oluşturan, sulama çalışmalarını yürüten kurum olarak vatandaşlarımız her zaman Özel İdare ekiplerini köylerinde görmüşlerdir. Adeta köylerimizle Özel İdare bütünleşmiş durumdadır. Bu yönüyle köylerimizde refah seviyesinin yükseltilmesi, köyle şehir arasındaki standart farklılıklarının azaltılması için Özel İdare çalışmaları büyük önem taşımaktadır” dedi.

2018 yılı İl Özel İdaresi çalışmalarının verimli ve tatmin edici düzeyde gerçekleştirildiğini belirten Vali Şıldak; “Özel İdarenin, bu kadar geniş bir coğrafi alanda bu kadar farklı hizmet kollarında faaliyet yürüten bir kurumun çok daha iyi standartlara yükseltilmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda bir yönden bütün çalışmaların planlanması, hazırlık aşaması ve çalışmaların yapılması süreçlerini takip ederken bir yandan da, rasyonel bir işleyiş modeli geliştirmeye çalıştıklarını” ifade etti.

Bundan sonraki dönemde Özel İdarenin vizyon ve misyon sahibi bir anlayışla ve vatandaş odaklı hizmet yaklaşımıyla çok daha planlı, hızlı ve koordineli bir çalışma yöntemi izleyeceğini, köy muhtarlarının taleplerinin alınması, incelenmesi ve değerlendirilmesinde pratik ve sonuç alıcı uygulamalara gidileceğini belirten Vali Şıldak; “bütün bu model aşamalarını adım adım takip ettiğini, amaçlarının kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımıza güçlü birikime sahip olan Burdur İl Özel İdaresi kadrosuyla en iyi hizmeti sunmak olduğunu” belirtti.

Bütün birimlerle ayrıntılı çalışma planlamaları yaptıklarını ve yeni iş sezonuna yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Vali Şıldak; “2019 yılı Özel İdare hizmetleri bakımından Kaymakamlıklarımız, Köylere Hizmet Götürme Birliklerimiz ve bütün yatırımcı kuruluşlarımızın yakın koordinasyonu, İl Genel Meclisi üyelerimizin yakın işbirliği içinde, köylerimizde kalıcı ve çok daha güzel hizmetlerin gerçekleştirildiği bir yıl olacaktır. Gerek merkezi bütçeden aktarılan ödenekler, gerek İçişleri Bakanlığımız tarafından gönderilen KÖYDES ödenekleri ile Hükumetimizin kırsal bölgelerdeki standartları kente yaklaştırma amacı ve 2023 hedefleri doğrultusunda ilerliyoruz. Bütün bu çalışmaları yürütürken, vatandaşı önceleyen, güler yüzlü, her türlü talebi önemseyen ve hızlı hizmet üreten bir model oluşturuyoruz. Bunun yansımaları 2019 yılında Özel İdarenin alandaki bütün hizmetlerine yansıyacaktır. Vali olarak bana 7 gün 24 saat ulaşabilen muhtarlarımız ve vatandaşlarımız Özel İdareden de taleplerine en doğru, en hızlı ve en güzel hizmeti alacaklardır.” şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi tarafından 2018 yılı içinde kendi bütçesi ve KÖYDES programı kapsamında;

Köy yollarında 118 km sıcak karışım asfaltlama, 30 km sathi kaplama, 37 km yol bakım ve onarımı, 168 km stabilize kaplama, 2.025 km asfalt yama çalışması, 1775 km greyderli bakım ve 10.417 adet trafik işaret levhası montajı çalışması gerçekleştirilmiştir.

İl Özel İdaresi yol çalışmalarının tamamına yakınını kendine ait makine parkı ve personeliyle sürdürmektedir. Ayrıca Hacılar Şantiyesinde bulunan plent tesisinde sıcak asfalt üretimini de kendi imkânları ile sağlamaktadır.

Köylerimizin ortak yaşam alanlarının düzenlenmesi ve köy içi yollarının kalitesinin yükseltilmesi amacıyla 2018 yılı içinde 126 köyümüze 221.000 m² beton kilitli parke taşı döşenmiştir.

İçme suyu çalışmaları kapsamında 2018 yılı içinde 48 köyümüzde 146 km uzunluğunda içme suyu hattı, 11 köyümüzde güneş enerjisi paneli yapımı ve 6 köyümüzde sondaj çalışması gerçekleştirilmiştir.

Sulama projeleri kapsamında 136 km boru döşenerek 19.000 dekar alan sulamaya açılmıştır. Bunun yanı sıra 22 km kanalizasyon hattı yapımı gerçekleştirilmiştir.

Bu çalışmaların yanı sıra İl Özel İdaresi tarafından kış döneminde köy yollarında yoğun bir karla mücadele çalışması yürütülmüştür. Köylerimizin büyük çoğunluğunda da çöp toplama hizmeti verilmektedir.

İl Özel İdaresi yukarıda özetlenen köy altyapı çalışmalarının dışında eğitim, sağlık ve kültür alanları başta olmak üzere çalışma yürüten kuruluşların yatırım faaliyetlerinin projelendirme, ihale, kontrollük ve kabul işlemlerini de gerçekleştirmektedir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

VALİ HASAN ŞILDAK’TAN GÖLHİSAR ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ HASAN ŞILDAK’TAN GÖLHİSAR ZİYARETİ

Vali Hasan Şıldak, İlçe programları kapsamında bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak, toplantılar yapmak üzere Gölhisar İlçesine ziyarette bulundu. Programına İlçe Değerlendirme Toplantısı ile başlayan Vali Şıldak, daha sonra Gölhisar Fen Lisesini ziyaret etti. Programının devamında …

Vali Hasan Şıldak, programı kapsamında Ağlasun İlçesine ziyarette bulundu.
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, programı kapsamında Ağlasun İlçesine ziyarette bulundu.

Vali Hasan Şıldak, programı kapsamında Ağlasun İlçesine ziyarette bulundu. Bir dizi ziyarette bulunmak ve toplantılar yapmak üzere Ağlasun İlçesine giden Vali Hasan Şıldak ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam V. Tanju Çanakcıoğlu tarafından karşılanan Vali …

Şehit Akif Altay Ortaokulunda Zuhal -İrfan Bilgin Yazılım ve Tasarım Atölyesi Açıldı
Tanıtım

Şehit Akif Altay Ortaokulunda Zuhal -İrfan Bilgin Yazılım ve Tasarım Atölyesi Açıldı

Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin katkılarıyla Şehit Akif Altay Ortaokulunda yapılan Zuhal -İrfan Bilgin Yazılım ve Tasarım Atölyesi açılış programına katıldı. Programın açılışında Vali Hasan …

Vali Hasan Şıldak Hafta Sonu Ziyaretlerde Bulundu
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak Hafta Sonu Ziyaretlerde Bulundu

Vali Hasan Şıldak, hafta sonu bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu. Göreve başladığı günden bu yana gerçekleştirdiği aile ziyaretleriyle toplumun geniş kesimleri ile bir araya gelmeye özen gösteren, devam eden kamu yatırımlarını yakından takip eden Vali …

VALİ ŞILDAK’TAN YEŞİLOVA İLÇESİNE ZİYARET
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN YEŞİLOVA İLÇESİNE ZİYARET

Vali Hasan Şıldak, programı kapsamında Yeşilova İlçesine ziyarette bulundu. Bir dizi ziyarette bulunmak ve toplantılar yapmak üzere Yeşilova İlçesine giden Vali Hasan Şıldak ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam Abdulhamit Karaca ve İlçe Müdürleri tarafından karşılanan Vali …