Burdur / Ağlasun

Vali Hasan Şıldak, programı kapsamında Ağlasun İlçesine ziyarette bulundu.

Vali Hasan Şıldak, programı kapsamında Ağlasun İlçesine ziyarette bulundu. Bir dizi ziyarette bulunmak ve toplantılar yapmak üzere Ağlasun İlçesine giden Vali Hasan Şıldak ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam V. Tanju Çanakcıoğlu tarafından karşılanan Vali …

Vali Hasan Şıldak, programı kapsamında Ağlasun İlçesine ziyarette bulundu.

Vali Hasan Şıldak, programı kapsamında Ağlasun İlçesine ziyarette bulundu.

Bir dizi ziyarette bulunmak ve toplantılar yapmak üzere Ağlasun İlçesine giden Vali Hasan Şıldak ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti.

Kaymakam V. Tanju Çanakcıoğlu tarafından karşılanan Vali Şıldak, Kaymakamlık ziyareti sonrası İlçe Kaymakamları ve Güvenlik Birim Amirlerinin katılımıyla gerçekleşen “İl Güvenlik ve Genişletilmiş Asayiş Toplantısına” başkanlık etti.

Toplantının ardından Kaymakamlık binasında hizmet veren İlçe Nüfus Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünü ziyaret ederek personelle bir süre görüştü.

Ağlasun programına güvenlik birimlerini ziyaretle devam eden Vali Şıldak, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığında İlçenin genel asayiş durumuyla ilgili bilgi aldı.

Yunus Emre Ortaokulu ve Şehit Bayram Yeşil Çok Programlı Anadolu Lisesine giden Vali Şıldak, 8. ve 12. sınıflara ziyarette bulunarak öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Daha sonra Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, Halk Eğitim Merkezi ve Ağlasun El Emekleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine ziyarette bulundu. Ziyaretleri sonrası vefat eden Gazi Muhammet Doğutaş’ın anne ve babasına taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dilediler.

Programının son bölümünde Kaymakamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla yapılan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Aylık Değerlendirme Toplantısına başkanlık eden Vali Hasan Şıldak, bu toplantı sonrası Okul Müdürleri ve Öğretmenlerle toplantı yaptı.

Vali Hasan Şıldak, BİGEP kapsamında Kaymakamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, “Gittiğimiz her ilçede gördüğümüz gibi Ağlasun İlçemizde de bir gayret içinde olunduğunu, her şeye rağmen en iyinin yapılmaya çalışıldığını, 800’ün üzerindeki öğrenci kitlesine ulaşılmaya çalışıldığını, canlılık oluşturulduğunu, etkinliklerle birlikte BİGEP’in en iyi şekilde uygulanmasının gayreti içinde olunduğunu gördük” dedi.

Toplantının devamında İlçe Kaymakamları ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, BİGEP ile ilgili ilçelerindeki yürüttükleri etkinlik ve çalışmaları aktardılar. Görüş ve önerilerin de yer aldığı toplantıda yaşanan ve yaşanabilecek sıkıntılar konuşularak çözüm bulma yönünde çalışmalar yapılacağı aktarıldı.

Vali Hasan Şıldak, okul müdürleri ve öğretmenlerle yaptığı toplantıda, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından takip edilen proje çalışmaları İlimizin bütün ilçelerinde bütün köylerinde il merkezinde büyük bir heyecanla uygulanıyor. Biz bu çalışmaları başlatmak için yola çıktığımızda amacımız her şeyden önce sizlerle birlikte bir gelişim yakalamak bir istek ve irade oluşturmak rutin çalışmaların dışına çıkıp eğitim konusunda Burdur’un ihtiyaç duyduğu o heyecanı coşkuyu yakalamak istedik.

Birinci dönem üç ilçe toplantısı gerçekleştirdik. Bugün yaptığımız toplantımız dördüncüdür. Bu toplantılarda son bir aylık dönemde projemiz çerçevesinde yürütülen çalışmaları tekrar masaya yatırıyoruz. Hem ortak deneme sınavı sonuçlarını, bu sonuçların ifade ettiği sayısal verileri değerlendiriyoruz, hem de ilçe müdürü arkadaşlarımız kendi ilçelerinde yürüttükleri faaliyetleri ve etkinlikleri bizimle paylaşıyorlar. Görülmekte ki önceki yıllara göre bizi farklı kılan bu yıl içinde bulunduğumuz süreçte okullarımızda daha farklı olarak kabul edilebilecek uygulamaları hem görüyoruz hem de aynı uygulamaları eskiden uygulansa bile aynı uygulamaların bu yıl daha bir sistematik daha bir tek elden koordinasyon içinde ve bütün il genelinde uygulandığını görüyoruz. Zaten projemizi farklı yapan bizleri hedefe doğru yönelten farklılık da budur.

Birinci dönem asıl yaptığımız eğitim konusunda, okul okul, branş branş, öğretmenlerimizi kapsayacak şekilde ve öğrencilerimizi de, onların genel durumlarını kapasitelerini eğitim konusundaki aksaklıkları, sorunlarımızı, eksik yanlarımızı, zayıf taraflarımızı ve güçlü yanlarımızı görmek adına büyük bir tespit çalışması yaptık. Aslında ilimizdeki okullarımızın eğitim süreçlerinin fotoğrafını çektik. Bütün bu veriler toplandı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde arkadaşlarımız sürekli olarak bir takip yürütüyorlar. Bu çalışmaların alanda yürütülen etkinliklerin sınav sonuçlarının bütün kapsamlı çalışmaların bilgileri toplanıyor. Bu toplanan bilgiler bize bir şey söylüyor. Başarının hiçbir şekilde tesadüf eseri olmadığını söylüyor. En büyük çıkardığımız sonuç budur. Eksikliklere rağmen gayret etmenin, özverili çalışmanın sonuç getirdiğini görüyoruz” dedi.

Ağlasun programı çerçevesinde ziyaret ve toplantılara Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

T.C. BURDUR VALİLİĞİ

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

VALİ HASAN ŞILDAK’TAN GÖLHİSAR ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ HASAN ŞILDAK’TAN GÖLHİSAR ZİYARETİ

Vali Hasan Şıldak, İlçe programları kapsamında bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak, toplantılar yapmak üzere Gölhisar İlçesine ziyarette bulundu. Programına İlçe Değerlendirme Toplantısı ile başlayan Vali Şıldak, daha sonra Gölhisar Fen Lisesini ziyaret etti. Programının devamında …

Şehit Akif Altay Ortaokulunda Zuhal -İrfan Bilgin Yazılım ve Tasarım Atölyesi Açıldı
Tanıtım

Şehit Akif Altay Ortaokulunda Zuhal -İrfan Bilgin Yazılım ve Tasarım Atölyesi Açıldı

Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin katkılarıyla Şehit Akif Altay Ortaokulunda yapılan Zuhal -İrfan Bilgin Yazılım ve Tasarım Atölyesi açılış programına katıldı. Programın açılışında Vali Hasan …

Vali Hasan Şıldak Hafta Sonu Ziyaretlerde Bulundu
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak Hafta Sonu Ziyaretlerde Bulundu

Vali Hasan Şıldak, hafta sonu bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu. Göreve başladığı günden bu yana gerçekleştirdiği aile ziyaretleriyle toplumun geniş kesimleri ile bir araya gelmeye özen gösteren, devam eden kamu yatırımlarını yakından takip eden Vali …

VALİ ŞILDAK’TAN YEŞİLOVA İLÇESİNE ZİYARET
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN YEŞİLOVA İLÇESİNE ZİYARET

Vali Hasan Şıldak, programı kapsamında Yeşilova İlçesine ziyarette bulundu. Bir dizi ziyarette bulunmak ve toplantılar yapmak üzere Yeşilova İlçesine giden Vali Hasan Şıldak ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam Abdulhamit Karaca ve İlçe Müdürleri tarafından karşılanan Vali …

Açık Kapı Mobil Aracı ile Yerinde Hızlı Çözüm
Bölgesel

Açık Kapı Mobil Aracı ile Yerinde Hızlı Çözüm

Açık Kapı Mobil Aracı İle Yaşlı ve Engelli Vatandaşlarımıza Yerinde Hizmet İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan Açık Kapı uygulaması, Milletin Kapısı sloganı ile 81 İl Valiliği ve üç büyükşehrin ilçe kaymakamlıklarında hizmet vermeye devam ediyor.