Yalova

Vali Kaya Yalova hakkında konuştu

Yalova Valisi Hülya Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda turizm sektör temsilcileri bir araya geldi.

Vali Kaya Yalova hakkında konuştu

Yalova Valisi Hülya Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda turizm sektör temsilcileri bir araya geldi.
Yalova’nın kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesindeki bir otelde gerçekleşen programda konuşan Vali Kaya, kentteki turizmin hak ettiği yere gelmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi. somut adımlar atmak üzere turizm temsilcileriyle bir araya geldiklerini anlatan Vali Kaya, “Bu her geldiğimizde aslında bir önceki toplantıda almış olduğumuz kararlar nelerdir onları gözden geçiriyoruz ve önümüzdeki süreçte 1 ay boyunca neler yapacağız onları kararlaştırıyoruz. Genel olarak asıl işi yapan turizmcilerimiz, otel sahiplerimiz, acentelerimiz bu konuda üniversitemizin de desteğini alıyoruz ama kamuoyu olarak hem kamu hem belediyelerimiz hem bu anlamda çalışan sektör temsilcileriyle yapmış olduğumuz istişarelerden çıkan sonuçları hayata geçirmek için bir araya geliyoruz. Umarım çok kıza zamanda bunun etkilerini Yalova’da göreceğiz” dedi.
“Yalova, Marmara’nın incisi”
Yalova’nın bulunduğu konum itibariyle avantajına değinen Vali Kaya, şöyle konuştu:
“Yalova hakikaten Marmara’nın incisi diyebileceğimiz bir konumda ve İstanbul’a gelen her bir turistin aslında destinasyon açısından görmek isteyeceği bir uzaklıktayız. Dolayısıyla bu turistlerin İstanbul’a gelenlerin en azından Yalova’da birkaç gün bile kalmış olması buradaki tesislerin ve buranın tanıtılması noktasında çok büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Biz yakın zamanda inşallah yapacağımız çalışmalarla bu hareketliliği sağlayacağımıza inanıyorum. Hem tanıtım noktasında yapacağımız yatırımlar, yapacağımız ekstra düzenlemelerle bu noktada çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız. Dolayısıyla bu toplantılarımızın ben faydalı olmasını temenni ediyorum.”
“Ekotrizme kazandırmalıyız”
Termal turizmin yanında ekoturizm konusunda da çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yalova’nın en çok üzerinde durduğumuz konusu aslında bugünde burada olduğumuz gibi Termal’i. Termal turizmiyle zaten Yalova tanınmış, bunun sürdürülebilirliği noktasında buradaki müşteri profilinin hem üst segmentte devam etmesi hem de bütün yıla yayılması noktasında atacağımız adımlar var. Bunu ekoturizmle birleştirerek pazarlamamız lazım. Sadece Termal değil, Termal’e gelen müşterinin buradaki yürüyüş yolundaki rotalarından da faydalanabilmesi. Bunun yanında buraya aileleriyle gelen misafirlerin sadece konaklama değil, ekoturizmle işte çadır kurabilmesi, doğa içinde zaman geçirebileceği aktivite alanlarının oluşturulması noktasında da yatırımlar yapılacak. Bu noktada hem Orman İşletme Müdürlüğümüzün yapmış olduğu rota üzerinde ki çalışmalar var. Bunlarla eğer birleştirirsek burada bütün yıl devam eden bir hareketlilik sağlamış oluruz. Çünkü inanılmaz güzel, doğal bir alanımız var ve bu alan biraz yapacağımız altyapı çalışmalarıyla çok daha ileri bir noktaya gelecektir diye düşünüyorum. Yalova’da turizm hak ettiği yere gelecek.”
Toplantıya Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Termal Kaymakamı Faruk Doğru, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, YTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Galip Atik, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ve turizm sektör temsilcilerinin katıldı. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.